Miután Kásler kitüntette a Karthago zenekart, nemrég megdobta őket 45 millióval is

karthago
Takáts Tamás a négy évtizede aktív Karthago együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. április 13-án
MTI/Mohai Balázs

Az emberi erőforrások minisztere közel ötvenmillió forint támogatást adott a Karthago együtteshez köthető Karthago Media Kft-nek - írja a 444.hu, az NKA által közzétett adatsor alapján.

Eszerint 20 millió forintot a "Máté Péter emléklemez kiadására és videoklip gyártására," illetve 25 millió forintot az "In Memoriam Máté Péter & a Karthago nagykoncert megvalósítására" adott.

A lap kiemeli, hogy a Szigeti Ferenc tulajdonában lévő cég számára kiemelkedő bevétel a 45 millió forintos támogatás. A cég előző évei alapján tavaly 12 millió forint, 2019-ben 44 millió forint, 2018-ban 26 millió forint, 2017-ben pedig 17 millió forint bevételt könyvelt el.

Kásler nagy rajongója lehet a Karthago zenekarnak, ugyanis március 15-e alkalmával a Menyhárt János és Patkó Béla Kiki mellett kitüntette a zenekart Máté Péter-díj emlékéremmel. Az elismerés oklevéllel, pénzjutalommal (ez az illetményalap harmincszorosa, jelenleg mintegy 1,16 millió forint) és nyugdíj-hozzájárulással jár, utóbbi a Magyar Művészeti Akadémiától - írja a lap.