Újabb 16 képet vett az MNB, idén közel egymilliárd forintot költött műtárgyvásárlásra

Újabb 16 képet vett az MNB, idén közel egymilliárd forintot költött műtárgyvásárlásra

16 darab Mengyán (Fajó) András képet vásárolt a Matolcsy György vezette jegybank 126,4 millió forintért, a becsült ellenérték ettől több, 138,9 millió forint volt - szúrta ki a Napi.hu. A lap megjegyzi,

az MNB idei műtárgy vásárlása már megközelíti az egymilliárd forintot, 940 millió forintnál tart.

A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő MNB-Ingatlan Kft. az uniós közbeszerzési közlönyben adta hírül.

Mint írják, az uniós szabályok megengedik, hogy amennyiben csak egy eladó van a piacon, akkor közbeszerzési felhívás nélkül vásároljon az, akinek az ő termékére van szüksége. A műtárgypiac kiváltképp ebbe a kategóriába tartozik.

A képeket az MNB-Ingatlan a műtárgy.com Kft.-től vásárolta.

Idén legutóbb áprilisban vásárolt öt Keserü Ilona képet a debreceni Antal Pétertől az MNB-Ingatlan Kft. 135 millió forintért. A becsült ár 190 millió forint volt.

Az MNB múlt évi műalkotás vásárlása meghaladta a kétmilliárd forintot.

Gyapjúszőnyeg 136 millióért Kövér László hivatalának

Az Országgyűlés Hivatala nem először írt ki közbeszerzési eljárást kézi csomózású szőnyegek beszerzésére - írja az mfor.hu -, de a júliusi tender nem hozott eredményt. A 8 darab kézi csomózású szőnyegek beszerzésére vonatkozó júniusi kiírás első körben eredménytelenül zárult: az egyetlen pályázó visszavonta ajánlatát az ajánlati kötöttség ideje alatt.