Október 23-i ünnepségek: a MOK azt kéri, csak védettségivel rendelkezők menjenek ki és vegyenek maszkot

Október 23-i ünnepségek: a MOK azt kéri, csak védettségivel rendelkezők menjenek ki és vegyenek maszkot

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége pénteken rövid felhívást pénteken tették közzé honlapján.

Ebben arra kérnek mindenkit, hogy a koronavírus-járvány agresszív, súlyos szövődményeket okozó változatának gyors terjedése miatt tömegrendezvényeken csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők vegyenek részt, és viseljenek maszkot.

A rövid felhívást pénteken tették közzé a honlapjukon.

Mint megírtuk, a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, nem javasolja senkinek, hogy tömegeket hozzon Romániából a Békemenetre. Mint ismert, Romániában nagyon rosszak a koronavírus-számok, az RTL riportere emiatt megkérdezte, nem lát-e járványügyi kockázatot Gulyás abban, hogy a CÖF a Békemenetre buszokkal hoz hazánkba szimpatizánsokat Romániából.

"Én óvatosságot javasolnék abban, hogy Erdélyből, Románia területéről ilyen tömegrendezvényekre bárki sokakat hozzon" - fogalmazott. A miniszter szerint Romániában az átoltottság is az egyik legalacsonyabb Európában." Ilyen alacsony átoltottságú országnál jobb az óvatosság", mondta a miniszter.

Gulyás Gergely óvatosságra int az Erdélyből a Békemenetre idebuszoztatott szimpatizánsok kapcsán

Cikkünk frissül... Csütörtökön délelőtt 10 órakor Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kormányinfót tartottak. Bejelentéseiket azzal kezdték, hogy rendes kormányülés jövő hét szerdán várható, aminek okát az adta, hogy ma kezdődik a brüsszeli uniós csúcs, három fő témával. A legfontosabb ezek közül az energiaárak kérdése, a második kérdés a migráció, majd a lengyel alkotmánybíróság döntése is kiváltott egy vitát.