Orbán nemcsak az ellenzéknek, de Washingtonnak, Brüsszelnek és vízen túli Gyuri bácsinak is hadat üzent

Orbán nemcsak az ellenzéknek, de Washingtonnak, Brüsszelnek és vízen túli Gyuri bácsinak is hadat üzent

Orbán Viktor 65 évvel az 1956-os forradalom kitörése után éles támadásba kezdett a magát az orosz elnökkel, Vlagyimir Putyinnal szemben meghatározó magyar ellenzékkel, valamint Brüsszellel és Washingtonnal szemben. Sőt, még egy nagy vízen túl készülődő Gyuri bácsiról is vizionált megfáradt békemenetelőknek. 

Kövesse velünk élőben a Békemenet történéseit

Délután kettőkor a Műegyetemtől indult a Békemenet az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkára. Várhatóan fél négykor ezen a helyszínen mondja el ünnepi beszédét Orbán Viktor miniszterelnök. A Békemenet eseményeit az Alfahír is élőben követi, amit ide kattintva érhet el.

A magyar kormányfő olyan természetességgel vont párhuzamot a kommunista gyilkosok és a jelenlegi ellenzék között, mint amikor többek között azt fejtegette, hogy a most beavatkozni készülő amerikaiaknak

most nem lőfegyvere van, hanem Facebookja. 

"Amikor kellett volna, hogy jöjjenek, akkor nem jöttek, míg most nem hívtuk őket, de itt vannak. A meghívónk a szovjet megszállás alóli felszabadításra szólt, és nem arra, hogy beavatkozzanak a demokráciánkba"

- fogalmazott Orbán Viktor.

Ugyanakkor szerinte "ma sem az számít, amit Brüsszelben, Washingtonban akarnak, mert a magyarok sorsáról a magyarok fognak dönteni". Orbán Viktor elmondta, a szabadságért mindent nap meg kell harcolni itt a Kárpát-medencében. "Mi ugyanabban hiszünk, és ezért vagyunk együtt. Aki idegen támadásokkal szemben a családját védi, az arra is számíthat, hogy igaza van" - állt át a harcias retorikára, majd az egészet átemelte egy teljesen új dimenzióba, amikor a Békemenet részére egy új történelmet írt:

"mi századok óta ugyanazt akarjuk: Igazságot Magyarországnak".

A mi alatt tudjuk kikekt értett...

Orbán Viktor egyszerre nézte le az összefogást és ruházta fel nagy hatalommal. 

Például arról beszélt, hogy amit a baloldal csinál, annak több köze van a szórakoztatóiparhoz, "ráadásul azon a választáson sem nyertek, amin csak ők indultak", ugyanakkor szerinte ezzel párhuzamosan azon versenyeznek, ki uralkodhat Brüsszel és Soros György kegyéből.

"A céljuk, hogy Mária kezéből(!!!) Brüsszel lábai elé tegyék le az országot. Ne tévesszen meg senkit a hazai baloldal látványos szerencsétlenkedése. A mögöttük lévő nemzetközi szereplők ereje számít, a nemzetközi hátország"

-fogalmazott, nem kis zavart okozva a hallgatóságban. 

Valószínűleg ezt érezve, a szövegírók megadták a jó érzést a buszúthoz hazafelé: "időben szólunk, aki eddig belénk harapott, annak elvásott a foga". Mert szerinte "mi" nem futottunk el, és most sem fogunk meghátrálni. 

Nehéz lesz ezt fokozni a választásokig.