Jobbik: Orbán ugorhat akárhova, de mi maradunk Európában!

Jobbik: Orbán ugorhat akárhova, de mi maradunk Európában!

„Nem volt olyan régen, amikor a belorusz diktátor egy névre szóló focimezzel ajándékozta meg Orbánt. Érthető a hála, hiszen magát demokratának mondó politikus szóba sem áll egy olyan alakkal, aki gátlástalan csalással választatja magát újra, és brutális módon fosztja meg állampolgárait az alapvető jogaiktól"

- emlékeztetett közleményében a Jobbik.

Hozzátették, hogy Orbán vonzódása az ilyen kétes alakokhoz ma már evidencia, pont olyan, mint a zsák meg a foltja. Miután nemkívánatos személlyé vált kultúrkörökben, kétségbe esve keresi a hasonszőrűeket.

„Ennek a kétségbeesett törleszkedésnek az újabb epizódja, hogy a francia elnökválasztásra egyre inkább az esélytelenek nyugalmával készülő Marine Le Pen, a francia szélsőjobb egyik vezére tette tiszteletét a Karmelitában. Csak meg ne tudja Orbán, hogy a francia Nemzeti Gyűlés pártelnöke egy nővel él együtt!"

- vetette oda a jobboldali ellenzéki párt.

"Soha nem látott méreteket öltött az Európai Unióban az ideológiai nyomásgyakorlás – panaszkodott a találkozót követően Orbán, miközben ha itt valaki propagandával mossa milliók agyát, az éppen ő. Ki tudja, hányadik ellenséget jelölik ki éppen az óriásplakátokon? Persze, amikor érkezik a számonkérés, hogy ugyan az uniós támogatások legnagyobb haszonélvezője miért éppen őméltósága, szűkebb környezete és népes családja, akkor előkerül a kezdő diktátorok kézikönyvéből a Brezsnyev-doktrínázás."

A Jobbik emlékeztetett, hogy Marine Le Pen számára intő jel és súlyos történelmi tapasztalat, hogy ezek a találkozók általában nem hoznak szerencsét. Mubarak, Berlusconi, Janukovics, Szaakasvili, Strache, Fico, Dzseenbekov, Netanjahu, Babis, "akiken fogott az átok és elvesztették a választást."

„Szerencsére egyre kevesebben vannak, akiket még megtéveszt Orbán „szabadságharca”. Ma már jóformán mindenki tudja, hogy kizárólag a saját személyes szabadságáért küzd, és gátlástalan módon képes beáldozni ezért egy országot. Magyarország számára az orbáni út kizárólag a szakadék felé vezethet - de mi nem fogjuk követni! Orbán nyugodtan kiléphet és leléphet akárhonnan, de mi, magyarok nem ugrunk utána. Mi maradunk Európában! Nem mellesleg Orbán a hajbókolás helyett inkább foglalkozzon a magyar emberek égető gondjaival: a brutális benzinárakkal és az elszabaduló megélhetési költségekkel" - zárta közleményét a Jobbik.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}