Három érmet jósolnak a magyaroknak a 100 nap múlva kezdődő pekingi téli olimpián

Peking
A pekingi téli olimpiáig még hátralévő időt számláló óra előtt áll egy nő a kínai fővárosban 2021. október 27-én, száz nappal az olimpiai játékok kezdete előtt.
MTI/AP

A statisztikák alapján Magyarország három bronzot szerez, az éremtáblázat élén pedig ismét Norvégia végez majd a jövő évi pekingi téli olimpián - derül ki a Nielsen adatelemző leányvállalata, a Gracenote legfrissebb elemzéséből.

2018-ban, a dél-koreai Phjongcshangban a férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó révén történelmi győzelmet arattak a magyarok. Az volt az egyetlen dobogós helyezése a küldöttségnek, ezúttal viszont már három érmet jósol a Gracenote.

A norvégok az előző játékokon 39 éremmel, 14-14 arannyal és ezüsttel, valamint 11 bronzzal zártak, de az előrejelzés szerint a kínai fővárosban még ezt a teljesítményt is felül fogják múlni 44 éremmel, köztük 22 arannyal.A Gracenote mindössze négy elsőséget jósol a házigazda kínai sportolóknak, ugyanakkor a cég az ő esetükben minimális mintából tudott dolgozni, mivel a koronavírus-járvány miatt a legtöbb versenyről hiányoztak. A pekingi olimpia 100 nap múlva, február 4-én kezdődik.

(MTI)