Ki hitte volna: 40 milliót kaptak a Békemenet szervezői a Szerencsejáték leánycégétől

Ki hitte volna: 40 milliót kaptak a Békemenet szervezői a Szerencsejáték leánycégétől

Ahogyan januárban megírtuk, az állami lottócég nem fukarkodik, ha a kormánybarát szervezetek támogatásáról van szó. A Civil Összefogás Fórum (CÖF) mögött álló közalapítvány például az elmúlt öt évben 170 millió forintot kapott az állami lottócégtől, a Szerencsejáték Zrt.-től.

A Szerencsejáték Zrt. 1,9 milliárd forinttal tömte ki a NER-közeli üzletembereket és szervezeteket az elmúlt öt évben

Mint arról korábban beszámoltunk, az állami lottócég nem fukarkodik, ha a kormánybarát szervezetek támogatásáról van szó. Rogán Antal propagandaminiszter egykori felesége, Rogán Cecília például tavaly 210 millió forint szponzorpénzt kapott a Szerencsejáték Zrt.-től.

Az Átlátszó friss cikkéből kiderült, a Szerencsejáték Zrt. támogatásokat osztó leánycége,

a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. (SZNP) honlapján közzétett szerződéslista szerint július 1-én szponzorálási szerződés keretében 40 millió forintot adott a Békemenet szervezőinek.

Az említett 170 millió forintos apanázs mellett az egyik legszervilisebb, állami pénzekkel rendesen kitömött kormánybarát (ál)civil szervezet, a CÖF mögött álló Civil Összefogás Közhasznú Alapítványt (CÖKA) 25 millió forinttal támogatta meg a szintén állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank is.

Az oknyomozó portál emlékeztet,

a CÖKA a tulajdonában lévő Kövess minket 2022 Kft. finanszírozza a Stop, Gyurcsány!-os plakátokat, valamint a gyurcsányozós vándorkiállítás mögött is őket találni.

A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. szerződéslistájából egyébként az is kiderült, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökségnek közel 630 millió forintot fizettek ki a nyár közepén.