Jakab az M30-as autópályáról: "Sikerült végre felzárkóznunk a szlovákokhoz"

Jakab az M30-as autópályáról: "Sikerült végre felzárkóznunk a szlovákokhoz"

Büszkén jelentette be Orbán, hogy végre elkészült az M30-as autópálya, így most már sztrádán juthatunk el Miskolcról Kassára. 

- így kezdte szombat délutáni Facebook-bejegyzését Jakab Péter a nemrég átadott sztrádaszakasz kapcsán.

A Jobbik elnöke ugyanakkor kifejtette: az építkezést milliárdos túlárazás jellemezte, a végösszeg 200 milliárd lett, aminek a javát - mint fogalmazott - "a kormány által sokat átkozott Brüsszel biztosította".

És hogy kihez ment ez a temérdek pénz? A kivitelezést két nyugati multi, és természetesen két Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó cég végezte, vagyis az uniós pénz egy része visszament nyugatra, a többi meg ment Lölőék zsebébe. Jó sok, hiszen az út egyre csak drágább és drágább lett

- tette hozzá a miskolci születésű pártelnök, emlékeztetve: 

Éveket vártunk arra, hogy elkészüljön, hisz miközben a szlovák határtól már réges-rég gyorsforgalmin juthattunk el Kassára, a magyar határig szégyenszemre balkáni utakon kellett követnünk a kamionokat.

De ennek most már vége! Sikerült végre felzárkóznunk a szlovákokhoz (!), legalább ebben. Büszke is lehet rá Orbán. Most már nekünk is van végre autópályánk a határig. Egy kérdés maradt: ki fog rajta autózni 500 forintos benzinár mellett?

- tette fel posztja végén a kérdést Jakab Péter az aktuálisan sokakat foglalkoztató témában, aki petíció formájában egyúttal az üzemanyagárak csökkentését is követeli.

Jakab Péter kommentben próbálta aláíratni Orbánnal a Stop benzináremelés petíciót, övé lett a legnépszerűbb hozzászólás

A napokban átadták az M30-as autópálya Miskolc és Tornyosnémeti között megépült szakaszát, az átadáson részt vett Orbán Viktor is, amiről képeket is posztolt a közösségi oldalára. Az egyik fotó alatt azonban nem csak a megszokott hálálkodó kommentek jelentek meg, hanem Jakab Péter, a Jobbik elnöke is hozzászólt, a Jobbik által elindított Stop benzináremelés petíció aláírására buzdította a miniszterelnököt - szúrta ki a Blikk.