Így működik: még 2018-as kampányhazugságok miatti pert nyert meg a Jobbik

Így működik: még 2018-as kampányhazugságok miatti pert nyert meg a Jobbik

Újabb pert nyert a jobbikos Gyöngyösi Márton és Z. Kárpát Dániel a róluk közölt fideszes hazugságok miatt, közölte az ellenzéki párt pénteken.

Más kérdés, hogy a hamis állítások még a 2018-as országgyűlési választási kampány utolsó napjaiból származnak, ugyanis a Jobbik szerint akkor találta ki a Fidesz, hogy a párt két politikusát, Gyöngyösi Mártont és Z. Kárpát Dánielt azzal járatják le, hogy méregdrága ingatlanokban laknak, azonban ezeket nem tüntették fel a vagyonnyilatkozataikban, és szüleik, rokonaik nevére íratták azokat.

A két politikus emiatt több pert is indított kormánypárti propagandakiadványok ellen, most a Mediaworks kiadásában megjelenő Heves megyei pártlap online változata volt soron – tájékoztatott a Jobbik.

„Természetesen a Heol néven elérhető hazugsággyár sem tudott semmit bizonyítani a bírósági eljárásban, így a Fővárosi Ítélőtábla immáron jogerős ítéletben kötelezte őket sérelemdíj és perköltség megfizetésére.”

A recept egyszerű: választási kampányokban a Fideszhez köthető sajtótermékek olyan álhíreket terjesztenek az ellenzéki politikusról, melyek miatt pontosan tudják, hogy pert fognak veszíteni – de mivel ez hónapokkal, vagy akár évekkel később történik meg, közpénzből kifizetik a sérelemdíjakat, más következménnyel pedig nem kell számolniuk.