F1 Mexikói Nagydíj: Bottas az élen, Stroll összetörte az Aston Martint

F1 Mexikói Nagydíj: Bottas az élen, Stroll összetörte az Aston Martint

Szombaton magyar idő szerint kora este rendezték a Forma-1-es Mexikói Nagydíj időmérő edzését, mely egy szerencsés kimenetelű baleset miatt másfél órásra nyúlt.

Az időmérő első etapjában Lance Stroll a célegyenesben odacsapta az Aston Martinját a falhoz, emiatt piros zászlóval felfüggesztették a kvalifikációt. A pályáról 20 perc alatt takarították el a törmelékeket, ezt követően folytatódott az időmérő edzés.

A Q1-ben az élen Valtteri Bottas (Mercedes) végzett, őt Charles Leclerc (Ferrari) és Max Verstappen (Red Bull) követte. Búcsúzott Fernando Alonso (Alpine), Nicholas Latifi (Williams), Mick Schumacher és Nyikita Mazepin (mindkettő Haas), valamint Stroll.

A Q2-ben, ahol a verseny rajtjánál is használni szándékozott gumikat is használni kell, a legtöbben a közepes keverékű „papucsokat” tették fel, ezzel igyekeztek a második szakaszban a legjobb eredményt elérni. Ennek az etapnak a végén az élen Lewis Hamilton (Mercedes) állt, mögötte Max Verstappen, majd némi meglepetésre Juki Cunoda (AlphaTauri) következett. Kiesett Sebastian Vettel (Aston Martin), Kimi Raikkönen (Alfa Romeo), George Russel (Williams), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Esteban Ocon (Alpine).

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Az időmérő harmadik szakaszában aztán a Mercedesek összekapták magukat, Bottas és Hamilton gyorsabb volt, mint a Red Bullok, Verstappen, valamint a hazai pályán versenyző Sergio Perez. Ők a későbbiekben sem tudtak javítani idejükön, így a vasárnap magyar idő szerint este 8-kor rajtoló Mexikói Nagydíjon a finn pilóta indulhat az élről, őt csapattársa, Lewis Hamilton, valamint utóbbinak a vb-pontversenyben nagy riválisa, Max Verstappen követi. A mexikói Perez a Red Bull-lal a negyedik helyről rajtolhat.

A további sorrend: Pierre Gasly (AlphaTauri), Carlos Sainz (Ferrari), Daniel Ricciardo (McLaren), Juki Cunoda (Alpha Tauri), Lando Norris (McLaren).