A teljes ellenzék ott lesz szerdán a mátészalkai kormányellenes tüntetésen

A teljes ellenzék ott lesz szerdán a mátészalkai kormányellenes tüntetésen

A 2022-es rendszerváltás előszobája lesz a mátészalkai demonstráció

- mondta az Alfahír érdeklődésére Földi István, a Jobbik és az ellenzék Szabolcs-Szatmár-Bereg-megye 5. választókerületének közös jelöltje arról a tüntetésről, amely holnap délután 5-kor kezdődik Mátészalkán, a Hét vezér díszkút előtti téren.

A megmozdulást elsősorban a rekord magas üzemanyagárak és a kormány be nem avatkozása miatt szervezte az ellenzék, de tiltakoznak a hasonlóan magas élelmiszerárak, illetve a 27 százalékos áfa, az alacsony fizetések, a politikai hazugságok, mint például a mostani Pegazus-ügy, valamint a kormányzati urizálás és pökhendiség miatt is.

A Fidesz-KDNP kormány az elmúlt 12 évben a látszatberuházásokon kívül, semmit nem adott ennek a térségnek, ezért a szerdai tüntetés egyfajta osztályzása is lesz a kormány eddigi tevékenységéről

- hívta fel a figyelmet Földi István, aki több száz embert vár a demonstrációra.

A tüntetésen részt vesznek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ellenzéki jelöltjei, illetve más pártok helyi képviselői, beszédet mond - mások mellett - Földi István, Jakab Péter és Dudás Róbert jobbikos politikusok.

Szeretném ugyanakkor, ha a beszédek után, a megye másik öt ellenzéki jelöltje is felszólaljon néhány percben

- tette hozzá Földi István, aki jelezte, nemcsak az ellenzéket támogatókat várják, hanem mindenkit, aki úgy érzi, a Fidesz megfeledkezett az ott élőkről.