Kötelező lesz az oltás az Országgyűlésben, december 31-ig van ideje az érintetteknek

Kötelező lesz az oltás az Országgyűlésben, december 31-ig van ideje az érintetteknek

Kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás beadása a magyar Országgyűlésben – írja az Azonnali arra a ma kiküldött hírlevélre hivatkozva, amit az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója, Such György küldött ki az érintetteknek.

A levél szerint

december 31-ig nekik és minden egyéb országgyűlési alkalmazottnak kötelező legalább valamelyik vakcina első dózisával beoltatnia magát, az erről szóló igazolást pedig be is kell mutatni.

A védőoltás felvétele alól csak azok mentesülnek, akik egészségügyi okokból nem kaphatnak, és erről orvosi szakvéleményt is mutatnak.

A portál azt írja, ha valaki mégsem oltatja be magát, akkor 2022. január 1-től fizetés nélküli szabadságra küldik őket, ez alatt a teljes körű egészségügyi ellátásra sem lesznek jogosultak a munkavállalók, és ezt távmunkával sem válthatják ki, a helyzet egészen az oltás felvételéig marad így.

„Valamennyi alkalmazott biztonsága, valamint az egészség és élet megóvása érdekében kérem szíves együttműködésüket”

– zárja az üzenetet Such.

Frissítés: 

Az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója által kiadott hírlevél, amely a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként írja elő, kizárólag a hivatal által foglalkoztatott országgyűlési köztisztviselőkre és munkavállalókra vonatkozik, az országgyűlési képviselőkre nem - emelte ki az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. Szilágyi Zoltán nyomatékosította, hogy ilyen kitételt nem tartalmaz, nem is tartalmazhat a rendelkezés.