Lukasenka a földgáz elzárásával fenyegetőzik, ha szankciók lépnek életbe Fehéroroszországgal szemben

Lukasenka a földgáz elzárásával fenyegetőzik, ha szankciók lépnek életbe Fehéroroszországgal szemben

Mint megírtuk, Charles Michel, az Európai Tanács (ET) elnöke szerdán Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel tárgyalt Varsóban, az esemény után úgy fogalmazott, a lengyel-fehérorosz határon brutális hibrid támadás zajlik, amire az Európai Uniónak határozottan kell reagálnia.

Az Európai Tanács elnöke szerint brutális hibrid támadás zajlik a lengyel-fehérorosz határon

A lengyel-fehérorosz határon brutális hibrid támadás zajlik, az Európai Uniónak határozottan kell reagálnia erre - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács (ET) elnöke szerdán Varsóban, miután Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel tárgyalt. A közös sajtóértekezleten Michel "brutális, hibrid, hirtelen és méltatlan" támadásról beszélt a fehérorosz határon történtekről.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pedig arról beszélt, az Európai Unió kiterjeszti a Fehéroroszország elleni szankciókat a kelet-európai ország és az Európai Unió határán az utóbbi napokban elfajult válság miatt.

A kijelentéseket nem hagyta szó nélkül Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, aki megtorlással fenyegetett arra az esetre, ha az Európai Unió kiterjeszti az országa elleni szankciókat.

A Reuters beszámolójában azt írja, 

Lukasenka gyakorlatilag kilátásba helyzete, hogy további szankciók esetén leállítja a földgáz és más áruk Európába történő szállítását.

– fogalmazott A fehérorosz elnök úgy fogalmazott:

Mi fűtjük Európát, és ők még mindig azzal fenyegetnek minket, hogy lezárják a határt. És ha mi ott elzárjuk a földgázt? Ezért azt javaslom a lengyel vezetésnek, a litvánoknak és minden esztelen embernek, hogy gondolkodjon, mielőtt beszél.