Annyira nem akarták lecsukni a 20 éves bűnözőt, hogy azt hitte, már övé a világ

Annyira nem akarták lecsukni a 20 éves bűnözőt, hogy azt hitte, már övé a világ

A dunaföldvári és a paksi rendőrök elfogták és őrizetbe vették, a Szekszárdi Járásbíróság bírája pedig november 13-án letartóztatta azt a 20 éves helyi férfit, aki az elmúlt hónapokban számos bűncselekményt követett el. Legutóbb egy szintén dunaföldvári fiatalt zsarolt meg, de a rendőrségi közleményből kiderül, hogy annyi bűncselekményt követett el az elmúlt időszakban, amiért normális esetben már régen rácsok mögé kellett volna kerülnie.

Azt írták, egy 18 éves helyi fiú tett feljelentést a Dunaföldvári Rendőrőrsön ismeretlen ellen, aki megzsarolta őt. A sértett elmondta, hogy 2021. november 10-én a helyi buszmegállóban ment oda hozzá a vele közel egykorú fiatal, hogy elkérje telefonját, mert egy zeneszámot akart meghallgatni. A sértett elég nagyot hibázva átadta a készüléket, azonban az ismeretlen csak akkor volt hajlandó visszaadni a telefont, ha pénzt kap érte. A zsaroló nem elégedett meg a megfélemlített fiú által átadott összeggel, még több pénzt követelt. Többször veréssel is fenyegette, hogy tőle pénzt csaljon ki.

Végül a sértett félelmében másnap újabb összeget adott át a zsarolónak, de itt már tudatosabb volt, ugyanis jelzett a rendőröknek is, így a megrögzött bűnözőt a nyomozók még a helyszínen elfogták. A 20 éves helyi férfit előállították, elszámoltatták, és zsarolás bűntett elkövetésével gyanúsították meg. A rendőrök lefoglalták tőle a zsákmányolt összeget is.

A fiatal nem ismeretlen a rendőrök előtt, jelenleg garázdaság, könnyű testi sértés és zaklatás vétség miatt is nyomoznak ellene. Még szeptemberben vert meg egy férfit, majd törte be egy bottal a sértett autójának a szélvédőjét. Ezt követően az ügyben kihallgatott tanút kezdte el rendszeresen fenyegetni, zaklatni. Ezeken túl nem régen vádat is emeltek ellene több erőszakos bűncselekmény, így többek között súlyos testi sértés és lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt is.

Ez a sor bűncselekmény mégsem volt elég ahhoz, hogy kiemeljék a társadalomból. Egy újabb rablás, egy újabb traumaokozás kellett hozzá.

A 20 éves férfit november 11-én őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A Szekszárdi Járásbíróság bírája november 13-án elrendelte a letartóztatását, így a bíróságról egyenesen a börtönbe vitték.