Négy helyzet, amikor az öntapadós tapéta lehet a megoldás (x)

Négy helyzet, amikor az öntapadós tapéta lehet a megoldás (x)

Az öntapadós tapéta sokáig nem számított túl divatosnak. Régen kiábrándító minták és rossz minőség jellemezték. Ennek azonban már vége! A technológiai fejlődésnek köszönhetően nem csak időtálló öntapadós tapétákhoz juthatunk hozzá, de a színek és minták sokasága hozzásegít minket ahhoz, hogy trendi otthont teremtsünk, fillérekből.

Konyhai hátfal újragondolása

A konyhai hátfal általában csempe szokott lenni. Ma már divatos a fa hátlap, melyet úgy kell kezelni, hogy vízálló legyen, és a tűzvédelmi szempontoknak is megfeleljen. Divatosak a különböző kőlapok is.

Előfordulhat azonban, hogy a konyha felújítása során nem szeretnénk leverni a hátlapot, csempét. Vagy épp csak egy kisebb stílusfrissítést szeretnénk. Mit tehetünk? Hogyan lehetne anélkül divatossá tenni a konyhát, hogy teljesen újraépítenénk azt? Válasszunk divatos öntapadós tapétát, amely csempét utánoz. 

Létezik patchwork mintás, amely a vintage hangulatú konyhákba illik. Gyönyörű lesz az összhatás, ha sok a fa a konyhában. Fahatásút is választhatunk, a legújabb trendek hátlapjait követve. Színes metrócsempe vagy visszafogott árnyalatok, erről is mi döntünk. Ráadásul kevés átalakítással teremthetjük meg a tökéletes enteriőrt.

Függöny helyett? Naná!

A fényáteresztő függöny funkciója az, hogy gátolja a belátást. Azonban a legújabb trendek, a skandináv stílushoz illeszkedve, az üresen hagyott ablakot részesítik előnyben. Egy modernebb megjelenésű, berendezésű lakás esetében tehát nem mutatnak jól a hosszú, nehéz csipkefüggönyök, a bársony sötétítők.

Modern megoldás árnyékolásra a roló. De mit tegyünk fel fényáteresztő függöny helyett? Erre is találunk esztétikus, egyszerű, mégis modern mintájú, tejüveg hatású fóliát. 

Fólia a fürdőszobában

Ahogy a konyhai hátfalat, úgy a fürdőszobai csempét is tökéletesen fedi és pótolja a fólia. Választhatunk márványmintájút, amely nagyon divatosnak számít mostanában. A csempe és a padló burkolata legyen harmóniában. 

Betonhatásút ragaszthatunk fel, ha loft stílusban tervezzük újragondolni az otthonunkat. Ha valami merészet szeretnénk, válasszunk arannyal áttört geometrikus mintát. A zöld különböző árnyalatai nagyon divatosak, ahogy a kék mélyebb, sötétebb tónusú változatai is. 

Bútorok újragondolása: csak színesen és bátran

Nagyon nagy trendje van manapság a bútorok újrahasznosításának. Ez a környezettudatos szemlélet és a kreativitást előtérbe helyező, önmegvalósító gondolkodásmód hatása. Miért ne válthatnánk stílust bútorfestéssel vagy fóliázással?

Igazán stílusos új életet kaphat például egy könyvespolc, melynek belső polcait, alul és oldalt is egy bizonyos színnel vagy mintával tapétázzuk újra. Bohém és egyedi megoldás, egy vidám és stílusos otthonba.

Vintage hangulatban gondolnánk újra a bútorokat? Válasszunk fehér, kopottas fahatású fóliát, valamint néhány bájos virágmintát, és a kettő kombinálásával dobjuk fel régi bútorainkat.