Márki-Zay: Orbán azt hazudja, hogy ő a gazdasági bevándorlás ellen van és közben behozza a gazdasági bevándorlókat

Márki-Zay: Orbán azt hazudja, hogy ő a gazdasági bevándorlás ellen van és közben behozza a gazdasági bevándorlókat

Migránsszámlálót állított fel Röszkén, illetve négyszáz óriásplakáton Márki-Zay Péter ellenzéki kormányfőjelölt. Mint a Magyar Hangnak elmondta, 2019-ben 55 297 bevándorló érkezett Magyarországra az EU-n kívülről, ez a szám szerepel a plakáton. Hozzátette, 2020-ban ez a szám 43 ezer volt.

Korábban lapunk is foglalkozott a Magyarországra engedett bevándorlók statisztikáival:

2017-re durván megugrott a hazánkba érkezett külföldi bevándorlók száma

Míg a korábbi években rendre 20-26 ezer külföldi állampolgár érkezett Magyarországra, 2017-ben ez a szám kiugróan megemelkedett, 36 453 külföldi állampolgárra - olvasható ki a Központi Statisztikai Hivatal adatbázisából. Ilyen magas számot utoljára 2008-ban regisztráltak, azóta - mint említettük - folyamatosan 20-26 ezer között volt a hazánkba érkezett külföldi bevándorlók száma.

Csaknem 50 ezer bevándorló érkezett hazánkba 2018-ban, harmaduk ukrán állampolgár

A bevándorló külföldi állampolgárok száma 2018-ban csaknem 50 ezerre ugrott. Ez a szám 13 ezerrel több, mint 2017-ben, a növekmény 80 százalékát, több mint 10 ezer főt a bevándorló ukrán állampolgárok teszik ki, de az Ázsiából érkezők számában is jelentős az emelkedés.

Márki-Zay megjegyezte,

ebben a számban az összes migráns benne van, akit Orbán Viktor engedett be: akkor is, ha iszlamista terrorista, akkor is, ha más „szakmában” dolgozik.

Arra, hogy Donáth Anna, a Momentum új elnöke a plakátkampányt uszításnak nevezte, Márki-Zay úgy reagált, számára az bűn, ha ártatlan embereket bőrszíne, vallása, származása alapján kipécéznek és gyűlöletet keltenek ellenük. Ő viszont Orbán ellen uszít, mert a miniszterelnök „azt hazudja, hogy ő a gazdasági bevándorlás ellen van és közben behozza a gazdasági bevándorlókat”.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt elárulta, még nem találkozott Donáthtal, de a megbeszélést szervezik a munkatársai.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Márki-Zay gárdonyi lakossági fórumán egyébként beszélt a Velencei-tó alacsony vízszintjének kérdéséről és az oltásokkal kapcsolatos kormányzati titkolózásról is. A rezsiárak befagyasztásáról úgy vélekedett, hogy amikor a hatósági árnál alacsonyabbak voltak az energiaárak, akkor azt Orbán „az oligarcháit gazdagította vele”, míg most, amikor magasak az energiaárak, akkor az adófizetőkkel fizetteti meg a különbséget. Bige László kampányfinanszírozásáról Márki-Zay azt mondta, a milliárdos a teljes kampányköltség 5-10 százalékát állhatja, de a kampány végén minden költéssel el fog számolni.

A kampánytámogatásért senki nem kérhet semmit cserébe, csupán egyetlen egy ígéretet teljesítünk azért Bige Lászlónak és önöknek is: azt, hogy megszüntetjük a korrupciót

– mondta Márki-Zay. A voksturizmust lehetővé tevő törvényről pedig azt mondta, az 1947-es kékcédulás választás „smafu” ahhoz képest, ami most készül.