Jakab Péter: Orbán állítólag megvédi az országot a bevándorlóktól, mégis keleti vendégmunkásokkal árasztott el bennünket

Jakab Péter, Orbán Viktor
Alfahír-grafika, YouTube, Orbán Viktor / Facebook

Jakab Péter, a Jobbik elnöke ismét Facebook-oldalán reagált Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban tett kijelentéseire, mely szerint a választások tétje nem más, mint hogy maradhat-e az adócsökkentés politikája Magyarországon, miközben az országot a migránshullámtól is védelmeznie kell.

Orbán hazudik. Ma azt mondta, hogy ő az adócsökkentésben hisz. Eközben a fizetésünk közel a fele adó, amit elvesz a kormány

- bírálta Jakab Orbánt, majd emlékeztetett rá, hogy a nemrégiben 480 forintban maximalizált benzin árának a fele is adó, ami a kormányhoz vándorol és akkor egy bolt polcain még körül sem néztünk:

a legszegényebb is fizetheti Európa legmagasabb, 27 százalékos áfáját, amit elvesz a kormány. 

A politikus szerint az sem igaz, hogy a jelenlegi kormány támogatja a családokat, hiszen 13 éve nem emelte a családi pótlékot, "helyette tönkretette a forintot, az élelmiszerárak, a lakásárak az egekben." A minimálbér kapcsán kiemelte, míg Orbán azt hangoztatja, ha munka van, minden van és a jövő évi 133 ezres minimálbér, amiért sokaknak egy hónapot kell dolgozni, mindenre elég, tévképzet.

Javaslom, hogy próbálja ki, és megtudja

- üzent a pártelnök a miniszterelnöknek, aki bár azt is hangoztatja, hogy megvédi Magyarországot a gazdasági bevándorlóktól, közben mégis elárasztotta az országot olcsó keleti vendégmunkásokkal, hogy letörje a béremelést. "Csak Borsodban kb. 2 ezer török dolgozik egy részben állami beruházáson" - cáfolta meg Orbánt egy konkrét példán keresztül Jakab.