Ez még demokrácia? Több mint 200 sajtópert nyert a Jobbik a Fidesz hazugságai után

Ez még demokrácia? Több mint 200 sajtópert nyert a Jobbik a Fidesz hazugságai után

2015 óta több mint 200 sajtóhelyreigazítási és személyiségi jogi pert nyert a Jobbik Orbán hazug propagandagyáraival szemben – közölte hétfőn az ellenzéki párt. Az elmúlt években mi is számtalan esetben írtunk arról, milyen csúsztatások, hazugságok és egyszerű álhírek jelentek meg a Fidesz-közeli sajtóban a Jobbikról, melyek hatásai minden bizonnyal hozzájárultak a kormánypárt 2018-as választási győzelméhez is.

A Fidesz érdekeltségébe tartozó sajtótermékek azon az elven terjesztik a kormányzat propagandaközpontjából érkező politikai üzeneteket, hogy noha biztosan tudják, a párt sikeresen perelni fog, az emiatt megítélt kártérítéseket közpénzből kifizetik, egyéb jogi következmények pedig nincsenek.

A sajtóperekről beszámoló közleményükben úgy fogalmaztak,

„Ma már mindenki számára világos, hogy a Fidesz mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül képes a magyar emberek szemébe hazudni annak érdekében, hogy a féltve őrzött hatalmukat megtartsák, és a számonkérést elkerüljék. Évről évre egyre durvábban, egyre mocskosabban, egyre több pénz ráfordításával próbálják a magyar embereket egymás ellen uszítani.”

A Jobbik szerint ma már semmirekellő propagandisták, az újságírói szakmát megszégyenítő pribékek zaklatják az ellenzéki politikusokat, és hazudnak róluk rendületlenül éjjel-nappal.

Mindezt a magyar emberek adóforintjaiból. Abból a pénzből, amiből akár az egészségügyet rendbe lehetne tenni, akár az oktatást újra európai szintre emelni, akár a fiatalok lakhatási válságát meg lehetne oldani – írták.

Úgy látják, Orbán Viktor és a Fidesz olyan mértékben elveszett a hazugságaik hálójában, hogy már képtelenek igazat mondani. Nem is hinnék el nekik. Ellenben – tették hozzá - 2022 az igazság éve lesz, amikor közös erővel és összefogással pontot tudunk tenni a propaganda végére, és egy őszintébb, emberibb Magyarországot építünk.