Jobbik: A magyarok már a karácsonyi ajándékon is kénytelenek spórolni a Fidesz-kormányzás 11. évében

Jobbik: A magyarok már a karácsonyi ajándékon is kénytelenek spórolni a Fidesz-kormányzás 11. évében

Az elszabadult inflációnak, a Matolcsy-Orbán-Varga triónak köszönhető gyenge forintnak „hála” soha nem látott árakkal kénytelen szembesülni mindenki, aki csak a napi bevásárlását intézi – és akkor hol vannak még az ünnepek - írja közleményében a Jobbik.

Egy friss kutatás szerint évről évre egyre szerényebb karácsonyra számítanak a magyar emberek, a megkérdezettek negyede pedig idén még az eddigieknél is kevesebb pénzt tud majd fordítani ajándékvásárlásra. Az ellenzéki párt szerint ennek oka egyértelműen a magyar családok romló anyagi helyzete.

Elég csak a boltba bemenni, hogy azonnal tetten érhető legyen az orbáni önfényező gazdaságpolitika hazugsága. Kezdve az agyonadóztatott fizetésektől, a szanaszét adóztatott üzemanyagoktól a világbajnok 27%-os áfán és a brutális infláció miatt azonnal elpárolgó nyugdíjakon át az egy-kettőre láthatatlanná váló családi támogatásokig. És akkor a „rezsiharc”-nak nevezett szemfényvesztésről és a jövőre „nagyvonalúan” 133 ezer forintra emelt minimálbérről már ne is beszéljünk!

- fogalmaz a közlemény.

A Jobbik nem fogja hagyni, hogy egy hazug ember a hatalmi mámorában tönkretegye Magyarországot, jövőre ezért kormány- és rendszerváltás fog bekövetkezni. Addig is azonban a néppárti Jobbik javaslata ott van a kormány asztalán, hogy az árakat megfékezzék: azonnali áfacsökkentés valamennyi alapvető élelmiszernél.

Lássuk, vajon a Fidesz hajlandó-e megvédeni a családok pénztárcáját. Mert a sajátjukat már sokszorosan megvédték

- zárul a közlemény.