A 191 halott átlagéletkora 71 év, a legfiatalabb 30 éves volt

A 191 halott átlagéletkora 71 év, a legfiatalabb 30 éves volt

Mint arról korábban beszámoltunk, a napi koronavírus-statisztika szerint 191 ember halt bele 24 óra alatt a koronavírus szövődményeibe, a részletes lebontásból pedig az is kiderül, hogy bár legnagyobb veszélyben az idősek vannak, tulajdonképpen bárkivel szemben végzetes lehet a fertőzés.

Az adatok elemzéséből kiderül, hogy az áldozatok átlagéletkora 73 év volt.

A legfiatalabb áldozat 30 éves volt, neki krónikus betegségként kóros elhízást jegyeztek fel a kórházban, ami nyilván nem segít semmilyen egészségügyi krízis esetén, azonban az is nyilvánvaló, hogy 30 évesen aligha jelentett életveszélyes állapotot.

Egyébként arra, hogy a krónikus betegségek feltüntetése mennyire manipulatív, az is jó példa, hogy egy 64 éves áldozathoz egyszerű gerincsérvet tüntettek fel, egy 40 éves férfinél pedig konkrétan semmilyen alapbetegséget nem találtak.

Az adatok szerint a legidősebb áldozat 96 éves volt.

Azt, hogy a koronavírus szervezetbe kerülése kinél, milyen következményekkel járhat, egyelőre nem tudják a szakemberek feltérképezni. Többnyire az idős és/vagy beteg embereknél jár halálos kockázattal a fertőzés, de számos esetet ismerünk, amikor teljesen egészséges fiatalok is belehaltak a szövődményekbe. Ezért javasolják a szakemberek, hogy inkább mindenki vegye fel a védőoltást.