Börtönvarrodában fog dolgozni Navalnij

alekszej_navalnij
Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus részt vesz az Európai Parlament külügyi bizottságának videokonferenciáján Brüsszelben 2020. november 27-én. Az Európai Parlament 2020. szeptember 17-én elfogadott egy állásfoglalást, amelyben szigorúan elítéli a
MTI/EPA/Olivier Hoslet

Börtönvarrodában fog dolgozni Alekszej Navalnij ellenzéki politikus, aki - miután csalás és pénzmosás címén elítélték - Vlagyimir megyében tölti börtönbüntetését
- közölte kedden a Kommerszant című napilap nyomán az MTI.

Orosz állami tévét és propagandát nézetnek Navalnijjal a börtönben

Év elején történt bebörtönzése óta Alekszej Navalnij először adott interjút. Az orosz ellenzéki politikus a New York Timesnak beszélt a fogva tartása körülményeiről is. Az MTI szemléje alapján Navalnij írásban, összesen 54 kézzel teleírt lapon küldte el a válaszait az amerikai újságnak, az interjú hitelességét pedig Kira Jarmis, Navalnij sajtótitkára a Twitteren megerősítette.

Navalnij Instagram-bejegyzésében azt írta, azért fog varrodában dolgozni, hogy közelebb kerüljön "a tömeghez". Közölte, hogy a felkínált munkák közül a gondnoki, a szakácsi, a péki, a segédmunkási helyett a "varrónőit" választotta.

A Kreml egyik legélesebb bírálójának tartott Navalnij jelenleg két és fél éves szabadságvesztését tölti a Vlagyimir megyei Pokrovban. Az úgynevezett Yves Rocher-ügyben gazdasági bűncselekmény miatt kiszabott, de felfüggesztett szabadságvesztését azért kell leülnie, mert a FSZIN (orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat) szerint sorozatosan megsértette a feltételes szabadlábra helyezés előírásait. Navalnij és társai ellen szélsőséges közösség létrehozása címén is eljárás indult.