Egyre csak hízik az Orbán családhoz több szállal kötődő vállalkozó cégbirodalma

Egyre csak hízik az Orbán családhoz több szállal kötődő vállalkozó cégbirodalma

Szentgyörgyi Gábor informatikai vállalkozót régóta szoros kapcsolat fűzi Orbán Viktor családjához, cégcsoportja fellendülése és további gyarapodása pedig azóta is töretlen – világított rá a Direkt36.

Csütörtök reggeli cikkükben felidézték, hogy a terebélyesedő cégbirodalom fejét, Szentgyörgyi Gábort kezdetben csak a birkózás szeretete kötötte össze ifj. Orbán Győzővel, majd feltűnt a felcsúti stadionban a miniszterelnök és idősebb Orbán Győző társaságában, nemrég pedig már üzleti jellegű kapcsolat is létrejött közöttük. Szentgyörgyi egyik cége ugyanis az Orbán család telkén kezdett új vállalkozásba – emlékeztettek.

Ugyancsak a portál nyomán korábban mi is beszámoltunk arról, hogy az állami pályázatokon sikert sikerre halmozó IMG Solution Kft. társtulajdonosaként Szentgyörgyi Gábor a cégével néhány év alatt (2013-2018 között) százszorosára növelte a bevételét, ezzel vállalkozása jelentős piaci szereplővé hízott.

Ha Orbán testvérének ismerőse vagy, akár százszorosára is nőhet a céged bevétele 3 év alatt

A Direkt36 beszámolója szerint az irodai és számítástechnikai eszközök forgalmazásával foglalkozó IMG Solution Kft. nevű cég 2012-ben még csak 46 millió forintot fialt, 2015-re azonban már 4,7 milliárdos bevétellel boldogította vezetőségét, miután sorra kezdte nyerni a nagy összegű állami pályázatokat.

A tényfeltáró központ mindehhez hozzátette, az IMG Solution az elmúlt három évben is rendszeresen kapott állami megrendeléseket – többek között a NAV-tól és a MÁV-csoporttól –, továbbá

bekerült számos tízmilliárdos nagyságrendű állami keretmegállapodásba.

Magyarán Szentgyörgyi cégei szerepelnek azon vállalkozások között, amelyektől az állami intézmények – például minisztériumok, kórházak, kormányhivatalok – beszerezhetik az informatikai eszközeiket és szolgáltatásaikat.

2019-ben került a nagyvállalkozó érdekeltségébe az informatikai piacon már régóta meghatározó Traco Zrt., amely csupán egyike a cégbirodalomhoz utóbb csatolt cégek sorának. A társaság azóta is gyakori nyertese állami pályázatoknak. 

Szentgyörgyinek jelenleg összesen hat olyan cége van, amelyek megtalálhatóak állami pályázatok nyertesei közt.

Ezek a cégek 2019-ben és 2020-ban is 14 milliárd forint körüli árbevételt termeltek, a nyereségük pedig mindkét évben egymilliárd forint felett volt

– mutatott rá a lap.

 A Direkt36 megkereste Szentgyörgyi Gábort és ifj. Orbán Győzőt is, de egyikük sem válaszolt a kérdéseikre.