Jakab Orbán nyugdíjemeléséről: Mintha valami kegyet gyakorolna a miniszterelnök

Jakab Orbán nyugdíjemeléséről: Mintha valami kegyet gyakorolna a miniszterelnök

Orbán Viktor a menetrend szerinti péntek reggeli rádióinterjúban kifejtette, hogy "nemcsak az aktuális nyugdíj, hanem a 13. havi nyugdíj is 5 százalékkal fog emelkedni. Ha van miből adni, akkor az ember szívesen ad".

Jakab Péter, a Jobbik elnöke a miniszterelnök "nagylelkűségét" közösségi felületén köszönte meg.

Mintha valami kegyet gyakorolna – közölte, hogy jövőre most már tényleg az infláció mértékében emelik a nyugdíjakat 5 százalékkal, de lesz itt 10 százalékos béremelés is.

 - írja a politikus, aki hozzáteszi, Orbán elvárja, hogy örüljünk az emelésnek, miközben a benzin ára 38, az étolajé 27, a margariné 20 százalékkal nőtt egy év alatt.

Azt mondta, nem lehet most többet adni, mert ezt a pénzt meg is kell termelni.

Jakab rávilágítva az összefüggésekre megemlíti, hogy az emberek ennél jóval több pénzt termelnek akkor, amikor látástól vakulásig dolgoznak. Csak végül nem ők kapják meg, hanem a Völnerek meg a Mészárosok.

Amikor ön bejelenti, hogy ad 5 százalék nyugdíjemelést, meg 10 százalékot a melósoknak, kb. úgy viselkedik, mint a tolvaj, aki kirabolja a házat, de az aprót az asztalon hagyja, és elvárja, hogy ezért legyünk hálásak. Hát nem. A tolvajok normális helyen nem hálát kapnak, hanem bilincset

- zárja reakcióját a pártelnök.