A Leverkusent megverte, a Debrecentől kikapott a Fradi

Muhamed Besic, David Babunski, Tischler Patrik, dvsc, fradi
A ferencvárosi Muhamed Besic (k), valamint David Babunski (b) és Tischler Patrik (j), a Debrecen játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Debreceni VSC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. december 12-én
MTI/Czeglédi Zsolt

A Debreceni VSC hazai pályán 2-0-ra legyőzte vasárnap a címvédő és listavezető Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.

A hajdúságiak a bő egy hónapja kinevezett vezetőedző, Joan Carrillo irányításával először nyertek, ugyanis a spanyol trénerrel az eddigi három bajnoki találkozójukon csak egy pontot gyűjtöttek.

A fővárosiaknak megszakadt hat kör óta veretlenségi sorozatuk, egyúttal idegenben először vesztettek pontot az NB I mostani kiírásában.

Nem túl nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a csapatok ismerkedtek egymással, így az első nagy helyzetre bő negyedórát várni kellett. De ahogy Olekszandr Zubkov szöglete után, úgy néhány perccel később David Babunski helyzeténél sem született gól, utóbbi esetben a 300. élvonalbeli találkozóján szereplő Dibusz Dénes védett bravúrral. A hazaiak alapvetően visszahúzódtak saját térfelükre, a címvédő zöld-fehérek pedig nem találtak rést a rivális betömörülő védekezésén, így szünetig nemhogy gól nem esett, lehetőség is alig akadt.

A második játékrész hazai góllal indult egy szögletet követően. A Ferencváros hátrányban igyekezett felpörgetni a tempót, valamelyest veszélyesebbé is vált, de igazán nagy nyomást nem tudott gyakorolni a hajdúsági kapura. Az idő múlásával egyre feszültebbé vált a légkör a pályán, így a játék igencsak töredezett volt, ami a Lokinak kedvezett, és megduplázták előnyüket. A kissé enerváltan és ötlet nélkül futballozó Ferencváros a hajrában sem tudott kibontakozni, csak kapufáig jutott, így a DVSC otthon tartotta a három pontot.