Komolytalan büntetésre számíthat a polgármester meggyilkolását tervező férfi

Komolytalan büntetésre számíthat a polgármester meggyilkolását tervező férfi

Vádat emelt a Gyöngyösi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki idén nyáron pisztollyal a kezében fenyegetőzött Gyöngyösön, a polgármesteri hivatalban - tudatta szerdán a Heves megyei főügyész az MTI-vel.

Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint a 46 éves férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolják.

A fenyegetőző korábban maga is az önkormányzat dolgozója volt, így ismerte a járást az épületben. Egyenesen a titkárságra ment, ahol a polgármestert kereste. Miután nem sikerült találkoznia vele, közölte az ott dolgozókkal, hogy megöli a városvezetőt, mivel nem kapott segélyt annak ellenére, hogy ő arra jogosultnak érzi magát.

Kijelentéseit azzal nyomatékosította, hogy láthatóvá tette az oldalán hordott gáz riasztópisztolyt, valamint a nadrágzsebében tartott nagyméretű konyhakést, ezért az alkalmazottak a helyszínre hívták a portást, aki távozásra szólította fel a férfit.

Ő azonban erre nem volt hajlandó, sőt, a portást azzal fenyegette, hogy lelövi, mire a sértett meghátrált.

A vádlottat később - részben rendőri segítséggel - sikerült megfékezni és lefegyverezni. A mentálisan sérült férfit hamarosan őrizetbe vették, majd letartóztatták - ismertette a főügyész.

Szalóki Zoltán közlése szerint az ügyben eljáró Gyöngyösi Járási Ügyészség vádiratában - az elkövető beismerése esetén - másfél év börtönbüntetés kiszabását, továbbá a tőle lefoglalt konyhakés, elemlámpával egybeépített elektromos sokkoló, valamint riasztófegyver, és az ahhoz tartozó töltények elkobzását kérte a bíróságtól.