Több mint 23 év fegyházat kértek a Deák téri kettős gyilkosság késelőjére

Több mint 23 év fegyházat kértek a Deák téri kettős gyilkosság késelőjére

Vádat emeltek csütörtökön a Deák téri kettős gyilkosság ügyében Cs. Krisztiánnal és társaival szemben, akik tavaly májusban egy tömegverekedés során késszúrásokkal megöltek egy 16 és egy 20 éves fiút.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint az akkor 18 éves késelőt több ember sérelmére elkövetett emberöléssel, míg társait, a 19 éves testvérpárt - egyiküket mint bűnsegédet - különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével, két másik verekedőt csoportosan elkövetett garázdasággal vádolják.

Deák téri kettős gyilkosság: a földön fekvő áldozatokat is fejbe és hasba rugdosták

Borzasztó részletekre derült fény a csütörtök éjszakai fővárosi kettős gyilkosságról. A Blikk arról írt, hogy intézetben élt az a 18 éves fiú, aki bandában támadt egy gyanútlanul szórakozó társaságra a Deák téren. A 18 éves gyanúsított, Krisztián csütörtök éjszaka ünnepelte a születésnapját.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy

23 év 10 hónap fegyházat kértek a több ember sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt 18 éves férfira arra az esetre, ha az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról.

Hozzátette, a férfi először beismerte a tettét, de ezt a vallomását később visszavonta, és most már nem ismeri el a bűncselekmény elkövetését.

Lezárult a nyomozás a Deák téri kettős gyilkosság ügyében

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) lezárta a nyomozást a Deák téri kettős emberölés ügyében és vádemelési javaslattal átadta a nyomozati anyagot az ügyészségnek - jelentette be a BRFK Életvédelmi Osztályának vezetője kedden sajttájékoztatón, Budapesten. Gál Sándor emlékeztetett: 2020. május 22-én az V. kerületi Deák Ferenc téren a hajnali órákban két, fiatalokból álló társaság verekedett össze.

Ismeretes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) novemberben zárta le a nyomozást a Deák téri kettős emberölés ügyében és vádemelési javaslattal átadta a nyomozati anyagot az ügyészségnek. A vádemelésre ma került sor.

Cs. Krisztián késsel többször vesén, szíven és tüdőn szúrta a két sértettet, akik a földre estek, végül az újraélesztési kísérletek ellenére a helyszínen életüket vesztették.