Ha feltöltődést keresel, válassz egy jó power bank-et! (x)

Ha feltöltődést keresel, válassz egy jó power bank-et! (x)

Az életünk ma már az elektronikai kütyük körül forog, ezeken végzünk, hordozunk mindent, így hogy szükséged van-e egy megbízható power bank-re, nem kérdés. Sokszor kerülhetsz olyan helyzetbe, amikor egy hordozható külső akkumulátorra úgy gondolsz, mint életed megmentőjére.

Bizonyára már te is voltál olyan helyzetben, amikor pont a legrosszabbkor merült le a telefonod, tableted, és mindent megadtál volna, hogy sikerüljön életet lehelned bele, de a hálózati töltőt nem tudtad használni. Ilyen esetekben jól jöhet egy power bank.

Mihez kellhet neked egy külső akkumulátor?

Power bank, külső akkumulátor, vésztöltő. Bárminek is nevezed, az egyik legjobb társad lesz a kritikus helyzetekben. Ha nem figyeltél rá eléggé, vagy ha nem volt rá lehetőséged, hogy feltöltsd, és útközben cserbenhagyna a mobilod, ha van nálad külső akkumulátor, nyert ügyed van. 

Alkalmas még e-book olvasó, laptop, okosóra, digitális fényképezőgép, MP4 lejátszó, Bluetooth hangszóró töltésére is, így igazán sokoldalúan használható eszközről van szó, biztosan ki fogod tudni használni.

A piacon rengetegféle power bank-et találhatsz, amik külsőre csak színben, dizájnban, esetleg méretben különböznek egymástól, de az ördög itt is a láthatatlan részletekben rejlik. Hogyan találd meg a számodra ideális vésztöltőt? Összeszedtük a legfontosabb szempontokat.

Miket gondolj át power bank vásárlása előtt?

Az elektronikai eszközök térhódításával az elektronikai tartozékok piaca is komoly növekedésnek indult, az Ezone Elektronikai Áruház kínálatában is számtalan kiegészítőt találhatsz.

Power bank választása előtt a legfontosabb átgondolandó szempont, hogy milyen eszközöket szeretnél vele tölteni, és azok milyen erősségű akkumulátorral rendelkeznek. Ha csak mobilt szeretnél tölteni, ahhoz elég egy átlagos kapacitású, azonban amennyiben már a tableted töltését is erre bíznád, nagyobbat válassz. Az akkumulátorok kapacitását mAh-ban mérik, ez jelöli a tárolt elektromos töltés mennyiségét. Egy 5000 mAh kapacitású külső akkumulátor egy átlagos okostelefon egyszeri vagy két mobil részleges töltésére alkalmas. Általános szabályként elmondható, hogy minél nagyobb egy power bank kapacitása, annál magasabb az ára. 

A kapacitás mellett nagyon fontos tényező még a kimeneti feszültség - ezt voltban (V) adják meg -, ugyanis ha ez alacsonyabb, mint a telefonod kimeneti feszültsége, inkább csak lemeríti az akkut.

Léteznek már napelemes külső akkumulátorok is, amelyek egy nyaralás, többnapos túrázás alkalmával jó szolgálatot tehetnek.

Ha nemcsak egyedül használnád a vésztöltőt, hanem megosztanád másokkal, akkor legalább két USB kimenettel ellátott töltőt keress.

A gyorstöltő funkcióval rendelkező power bank-ek akár fél óra alatt is képesek 80%-ra tölteni a mobilodat, ez is fontos szempont lehet.

Amennyiben mobilod támogatja a vezeték nélküli töltést, vésztöltőt is találsz hozzá ugyanolyan technológiával, ez asztali telefontartóként is funkcionál. 

A power bank-ek mérete nagyjából akkora, mint egy okostelefon.