5,5 milliárdos OTP-hitelt kapott Hernádi, Garancsi és Csányi a közös tihanyi luxushotelükre

5,5 milliárdos OTP-hitelt kapott Hernádi, Garancsi és Csányi a közös tihanyi luxushotelükre

5,5 milliárd forintos hitelt vett fel a Tihanyban luxushotelt építő CDHT Hotel Projekt Kft - számolt be az mfor.hu a  cégbíróságra benyújtott dokumentumok alapján.

A cég az A8 Palace Hotel Zrt.-n keresztül a Mol-vezér Hernádi Zsolt, az OTP-elnök Csányi Sándor és Garancsi István NER-nagyvállalkozó, Orbán Viktor jó barátjának tulajdonában van. A hitelt Csányi bankja, az OTP szállította.

Mint írják,

a hitel felvétele után aztán a cég 60 milliós törzstőkéjét a triplájára, 180 millió forintra emelték fel.

A CDHT korábban nem mellékesen összesen 11,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást is kapott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.

A Tihanyi Kastély és Park Hotel egykor József főherceg hathektáros balatoni rezidenciája volt, majd pártüdülő lett belőle. A Gyurcsány-kormány 2006-ban privatizálta, és a tóparti üdülőkomplexum akkor került az egykor diplomataingatlanok kezelésére alakult CD Hungary cégcsoport birtokába. A kastély épülete helyi műemléki védettséget élvez, de ami körülötte van (raktárak, apartmanok, személyzeti szálló), azt bontani kell.

A cikkből az is kiderült, jelenleg a bontásra keresnek kivitelezőt, és bár november 18-án lejárt az ajánlattételi határidő, még nem választottak nyertest.