Már Novák Katalin is beleszállt Rákay Philipbe a babahordozó-ügyben

Már Novák Katalin is beleszállt Rákay Philipbe a babahordozó-ügyben

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter is beszállt a babahordozók létjogosultsága körül kirobbant vitába, amely napok óta tartja izgalomban a magyar közvéleményt: férjéről posztolt egy képet a közösségi oldalán, ahogy azóta felnőtt gyermeküket babahordozóban tartja. 

Az ügy azzal robbant ki, hogy a Fidesz közösségi médiás megmondóembere, Rákay Philip úgy gondolta jó ötlet egy Fekete-Győr Andrásról és gyermekéről készült képet azzal a kommenttel posztolni, hogy "szép új világ", amit sírva röhögős emojival is megspékelt. Rákayt az zaklatta fel, hogy az ellenzéki politikus egy babahordozóval kötötte magára a gyermekét.

Az akció azonban nem úgy sült el, ahogy Rákay tervezte, hiszen a kritikus kommentek miatt végül törölni kényszerült a posztját. Ezt követően pedig a közösségi médiában rengeteg férfi osztott meg magáról olyan képeket, amelyeken szintán babahordozóban tartják a gyermeküket, ahogy azt Fekete-Győr is tette, ezzel is jelezve, hogy semmilyen probléma sincsen ezzel, sőt kiemelten fontos a picik számára az apai közelség.

 

Egyetértek: a babának és az édesapának, édesanyának is sokat ad a testi-lelki közelség. A családpolitikánk éppen erről is szól: a szülők szabadon dönthessenek arról, hogyan osztják meg maguk között a feladatokat

- írta Novák Katalin a posztjában, amellyel egyetértelműen állást foglalt Rákayval szemben, arra azonban már a kommentelők hívták fel a miniszter figyelmét, hogy szép gesztus ez a kiállás, azonban a férje nem a megfelelő módon hordozta annak idején a gyermeket, ugyanis a kifelé hordozás káros lehet az egészségére nézve.