Völner Pál elvitte a kormány nyelvét: se kormányinfó, se Orbán-"interjú"

Völner Pál elvitte a kormány nyelvét: se kormányinfó, se Orbán-"interjú"

Völner Pál bukása kapcsán sok teória kapott szárnyra, amely azt taglalja, hogy vajon miért pont Varga Judit államtitkára ellen emelt vádat Polt Péter, és vajon időzítették-e a mentelmi jog felfüggesztését. Tudott-e (jóval) előre a kormányzati agytröszt a várható botrányról? Fel tudott-e készülni kommunikációs szempontból?

Akárhogy is, de legutóbb december 2-án volt kormányinfó, és azt nem lehet mondani, hogy azóta leállt volna a fideszes törvénygyár, vagy Orbán Viktor (ismét) levitte volna a koronavírust a birkózószőnyegre. 

Kiszállt a rendőrség Völner Pál nyergesújfalui házához, az ügyészség hamarosan bejelentést tesz

Még 24 óra sem telt el azóta, hogy tegnap a Parlament kormánypárti többsége megvonta Völner Pál mentelmi jogát, Varga Judit bukott bizalmasának nyergesújfalui háza elé ma már egy rendőrautó érkezett. Kedden az ellenzéki képviselők jelenléte nélkül a kormánypártok megszavazták a korrupciós ügye miatt megbukott Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését - így Varga Judit bizalmasa bíróság elé állhat hivatali vesztegetés gyanúja miatt.

Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész december 7-én, kedden kérte ki, Gulyás Gergely kancellária miniszter nem is állt azon a héten a kamerák elé. Valószínűleg ugyanaz motiválta a kormányzatot ezen a héten is, mert tegnap megint elmaradt a központi sajtótájékoztató. 

Orbán Viktornak azért nyilván könnyebb a dolga, mint Gulyás Gergelyé - legalábbis, amikor péntek reggelente kérdezi a miniszterelnököt a Kossuth rádió kollégája. Ám valószínűleg az már Rogán Antalék számára is kínos volt, hogy múlt pénteken is úgyis beszélgettek a közmédia stúdiójában, hogy véletlenül sem került szóba, hogy a kormány egyik legfontosabb államtitkárát hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és egyéb bűncselekményekkel vádolják. 

Amúgy a legfrissebb hír a korrupciós ügybe keveredő és hivatalosan is meggyanúsított fideszes országgyűlési képviselővel kapcsolatban, hogy már lemondott a Magyar Hajózási Országos Szövetség (Mahosz) elnöke pozíciójáról is.