Három halálos tűzeset volt vasárnap, az egyedül élő idősek vannak legnagyobb veszélyben

Három halálos tűzeset volt vasárnap, az egyedül élő idősek vannak legnagyobb veszélyben

Három halálos kimenetelű tűzeset volt karácsony másnapján - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap délután az MTI-vel.

Vasárnap délelőtt fél tizenkettőkor a rendőrség jelezte, hogy egy vecsési, Ady Endre utcai családi házban egy korábbi tűz nyomait és egy holttestet találtak. A helyszínen tűz már nem volt, de nem zárható ki, hogy elektromos eredetű füstölés volt a fürdőszobában, ami halálos füstmérgezést okozott - írták.

Fél egykor Szentes külterületén gyulladt ki egy húsz négyzetméteres romos ház, amely a tűzoltók kiérkezésekor már teljes egészében égett, és a teteje is beszakadt. A tüzet egy órán át oltották, majd a romok átvizsgálásakor egy holttestet és egy szétégett gázpalackot találtak.

Negyed órával később érkezett jelzés a tűzoltóknak arról, hogy Miskolcon, a Dankó Pista utcában egy panelház harmadik emeleti lakása füstöl. Az ott lakók a tűzoltók kiérkezése előtt behatoltak a lakásba és eloltották a tüzet. A hálószobában, ahol egy asztal és ruhák égtek két négyzetméteren, egy holttestet találtak.

A tájékoztatás szerint a katasztrófavédelem mindhárom tűzeset körülményeit vizsgálja.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a legtöbb tragédiával végződő tűzben egyedül élő idős emberek vesztik életüket, ezért azt kérték: a család szerezzen be nekik füstérzékelőt, amely időben jelzi a veszélyt.