Beengedtek egy stábot az egyik hazai Covid-intenzívre, a betegek többsége teljesen oltatlanul feküdt be

Beengedtek egy stábot az egyik hazai Covid-intenzívre, a betegek többsége teljesen oltatlanul feküdt be

Csak szigorú szabályok mellett, de az RTL Klub forgathatott a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház Covid-intenzív osztályán.

A riportban nyilatkozó szakápolók azt mondják, a legszívfacsaróbb, amikor egész családok kerülnek be, vagy amikor ismerősüket, egyik kollégájukat kötik gépre.

A szakemberek szerint a karácsonyi összejövetelek már látszanak az esetszámokon és attól tartanak, szilveszter után is többen kerülnek be hozzájuk.


A felvételek azért is egyedülállóak, mert a kormány általános tilalmat tart érvényben a kórházi felvételekkel szemben, ellenére annak, hogy a járvány súlyában vagy a védőoltások szükségességében kételkedő állampolgárokat könnyebben győzhetnék meg a haldoklókról készült felvételek, mint politikusok és általuk felkért szakemberek nyilatkozatai. Márpedig addig, míg az oltásellenességből politikai vagy pénzügyi hasznot remélő körök valósággal szárnyalnak, ennek emberéletekben mérhető kárai vannak.

A videóban bemutatják, ahogy a lélegeztetőgépre kötött embereket ápolják, mozgatják. Az osztályon dolgozók elmondása szerint

a kórházba került betegek többsége teljesen oltatlan.

Elmondták azt is, nem lehet előre tudni hogy ki hogyan reagál a kezelésekre, van aki hamar helyrejön és van, akin nem segít a non-invazív lélegeztetés sem.

Az egészségügyi dolgozók azt kérték, szilveszterkor mindenki próbáljon fokozottan figyelni arra, hogy ne kapja el a vírust.