Két villamost is kővel dobtak meg Budapesten

Két villamost is kővel dobtak meg Budapesten

Két férfi is úgy gondolta, jól esne nekik idegen embereket megölni úgy, hogy követ vágnak egy arra járó villamoshoz. Szerencsére egyiküknek sem sikerült, a kövek nem repültek át az üvegen.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 19-es villamos egyik utasa 2021. december 24-én 9 óra körül jelezte a jármű vezetőjének, hogy a Gellért-hegynél egy férfi a mozgó szerelvényt megdobta egy kővel. Az eset során nem sérült meg senki, viszont a villamos egyik ajtóüvege végigrepedt; így mintegy félmillió forintos kár keletkezett.

A közlekedési rendőrök a beszerzett adatok alapján 2021. december 28-án elfogták a feltételezett elkövetőt, F. Elemért.

Öt nappal később, 2021. december 29-én 7 óra körül Budapest II. kerületében, az Alsó Völgy utcánál az 56/A jelzésű villamos első szélvédőjét bedobták egy kővel. A jármű vezetője és utasai ezúttal sem sérültek meg.

A kerületi rendőrök a feltételezett elkövetőt, K. Zsoltot perceken belül a helyszínen közelében elfogták, majd előállították.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály nyomozói F. Elemért és K. Zsoltot is a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt hallgatták ki gyanúsítottként, mely során mindketten beismerő vallomást tettek.​