Kövér László havi fizetése bruttó 3,5 millióra ugorhat

Kövér László havi fizetése bruttó 3,5 millióra ugorhat

Az országgyűlési képviselők fizetése akár 75 ezer forinttal is emelkedhet márciustól, így a bruttó alapbér az 1,3 millió forintot is elérheti – számolta ki az RTL. A csatorna szerint ennél azonban szinte minden parlamenti politikus többet keres majd, a bizottsági helyek után, valamint a különböző tisztségekért ugyanis pluszpénz jár.

Emlékeztetnek, az országgyűlési törvény 2018-as módosítása értelmében a képviselők mindig az előző évi bruttó átlagkereset háromszorosának megfelelő összeget vihetnek haza, azaz ahhoz, hogy fizetésemelést kapjanak, nincs szükség új előterjesztésre vagy szavazásra, a béremelés náluk automatikus. A jogszabályt három éve csak a kormánypárti képviselők (és a német nemzetiségi szószóló) szavazták meg.

A legjobban Kövér László házelnök járhat majd, az ő fizetése ugyanis az alapbér 2,7-szeresének megfelelő összeg, azaz több mint nyolcszor annyit keres, mint egy átlagos magyar munkavállaló. Értelemszerűen az emelés is nagyobb mértékben érinti őt, márciustól akár 200 ezer forinttal is nőhet a fizetése, így már csaknem bruttó 3,5 millió forintot vihet majd haza.