A Fidesz-sajtó megint pofára esett a bíróságon, nem hátra

A Fidesz-sajtó megint pofára esett a bíróságon, nem hátra

A Fővárosi Törvényszék arra kötelezte a Fidesz-közeli TV2 nevű csatornát, hogy ismerje be: hazudtak: tájékoztat a közösségi médiában közétett posztjában Jakab Péter, a Jobbik elnöke. A politikus emlékeztet, a csatorna „valamiért »Tényeknek« nevezett műsora” azt állította, Jakabnak „Ingatlanbirodalma” van Kelenföldön, mert rokonai ott lakástulajdonnal rendelkeznek. A fideszes „sajtó” szerint ez azt jelenti, hogy ezek a lakások biztosan az enyémek, és csak a rokonaim nevére írattam – írja a posztban, hozzáfűzve:

az egyik lakás 20 évvel ezelőtt került a jelenlegi tulajdonosokhoz, amikor Jakab még csak húszéves egyetemista volt.

Kapkod a Fidesz: Jakab Péter rokonainak hitelből fizetett panellakásaiból kreáltak ingatlanbotrányt

Szürreális leleplező cikket írt a Fidesz-közeli Mediaworks kiadó alá tartozó Bors nevű bulvárlap Jakab Péterről. A névtelen szerzőtől származó történet szerint a Jobbik elnökének családja „sorra veszi a lakásokat" Kelenföldön, és ezt olyan ingatlanokkal igyekeztek bizonyítani, melyeknek a hivatalos iratok szerint sincs semmi közük az ellenzéki politikushoz.

Jakab szerint három lehetőség van:

  • vagy van fantázia a „Tényeknél”,
  • vagy a Fideszből indultak ki,
  • vagy annyira utálják őt, hogy szerintük még a rokonainak is „a híd alatt kellene lakniuk”.

„Minden más opció gyanús” – teszi hozzá.

Hazudnak ezek minden hullámhosszon – idézi az 1956-ban ismertté vált szólást Jakab, majd megemlíti, a Fidesz-közeli csatornát a Fidesz országgyűlési képviselőjének, Bajkai Istvánnak az ügyvédi irodája képviselte. (Őt az Orbán család ügyvédjeként is emlegetik – A szerk.)