Hamarosan izzítják Trump saját közösségi platformját

Hamarosan izzítják Trump saját közösségi platformját

Az App Store-ban szereplő engedélyeztetési információk alapján február 21-én válhat elérhetővé a Donald Trump nevével reklámozott közösségi oldal, a Truth Social – írja a 444.hu a Verge nyomán.

Trump saját tévét és közösségi oldalt indít

Donald Trump volt amerikai elnök egy új médiaszolgáltató vállalat és egy saját internetes közösségi hálózat elindítását jelentette be szerdán. A Trump Media & Technology Group és a várhatóan tesztverzióként novemberben induló TRUTH Social nevű alkalmazás célja, hogy "szembe szálljon a nagy technológiai cégek zsarnokságával" - fogalmazott Trump.

Az egykori amerikai elnök közbenjárásával útjára indítandó felület a lap szerint voltaképpen a twitteres dizájnt kopizta le, ahogy a funkciói is hasonlóak lesznek. S nagyon eredeti módon a posztok tweet elnevezése ezúttal truth-ra változik majd. 

A Verge nem tartja véletlennek, hogy kísérteties a hasonlóság a Twitter és az új applikáció között, ugyanis előbbi – ahonnan a Facebook mellett kitiltották Trumpot – az ex-elnök kedvenc online helyszínét jelentette. Miután az egy évvel ezelőtti zavargások a Capitolium épületénél lezajlottak, Trumpnak törölték a fiókját a platformról arra hivatkozva, hogy az ostrom előtt szította az indulatokat követői előtt.

A republikánus Devin Nunes vezette Trump Media and Technology Group fejleszti a Truth Social-t, amelynek tesztelése egyébként már december óta folyik.