WHO: az európai lakosság több mint fele megfertőződik a következő 6-8 hétben

WHO: az európai lakosság több mint fele megfertőződik a következő 6-8 hétben

A jelenlegi adatok alapján kijelenthető, hogy az európai lakosság több mint fele várhatóan megfertőződik a koronavírus omikron variánsával a következő 6-8 hétben – mondta Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai részlegének vezetője.

Európában több mint hétmillió új fertőzöttet regisztráltak 2022 első hetében, ami azt jelenti hogy két hét alatt megduplázódott az esetszám

– mutatott rá Kluge.

Az omikron olyan mutációkkal rendelkezik, amelyek “lehetővé teszik, hogy könnyebben megtapadjon az emberi sejteken, emiatt a gyógyultak és az oltottak is megfertőződhetnek” - tette hozzá.

Hans Kluge ezért a beltéri maszkviselés és a megerősítő oltás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Mint arról beszámoltunk, már 40 ezer ember hunyt el koronavírus következtében Magyarországon. Az Egységben Magyarországért részvétét fejezte ki 40 ezer elhunyt honfitársunk családjának. Azt írták: a tavaszi kormányváltás után olyan egészségügyet építenek, amely minden magyar állampolgárnak elérhető és színvonalas ellátást nyújt, és amely méltó feltételeket kínál a dolgozóinak.

Egységben Magyarországért: negyvenezer áldozat az elkent járványkezelés ára, ingyenes tesztelést követelnek

Már 40 ezer ember hunyt el koronavírus következtében Magyarországon. Ez a szám is azt bizonyítja, hogy az Orbán-kormány járványkezelése kudarcot vallott - közölte kedden az ellenzéki összefogás pártjait tömörítő Egységben Magyarországért.