Letiltotta az MTI a Jobbik közleményét, mert szerepel benne Tiborcz István

Letiltotta az MTI a Jobbik közleményét, mert szerepel benne Tiborcz István

A szabályzatra hivatkozva nem engedte a Jobbik közleményét kiadni a Magyar Távirati Iroda, mert Tiborcz Istvánról, Orbán Viktor vejéről is szó esik benne. Az MTI szerint a közlemény az OS Szabályzatának (http://os.mti.hu/szabalyzat ) 14. 3. pontjába ütközik, ezért azt „nem áll módukban kiadni."

Mi az a 14.3. pont?

Az MTI szerint a közlemény nem lehet jogsértő, nem lehet alkalmas arra, hogy sértse mások személyhez fűződő jogát, így különösen nem lehet alkalmas más emberi méltóságának, becsületének, jóhírnevének, magánéletének, magántitkának és személyes adatai védelméhez fűződő jogának vagy üzleti titokhoz fűződő jogának megsértésére. 

De vajon a "milliárdos bankár" melyik jogot sérti?

A Jobbik közleménye szerint „az elmúlt tizenkét évben egy gázszerelőből az ország leggazdagabb embere lett, mert ő Orbán Viktor barátja és strómanja."

Tiborcz István milliárdos bankárrá vált, mert ő Orbán Viktor veje. 

Hozzátették, hogy a kormányhoz közeli oligarchák felfoghatatlan mértékű vagyont halmoztak fel, „a fideszes politikusok pedig saját szájuk íze szerint írják a törvényeket."

„Eközben Magyarország Európa sereghajtói közé került. Magyarok milliói élnek megalázó bérekből, a legelesettebbeknek pedig nem nyújt segítő kezet, csak megalázza őket a dölyfös hatalom. "Itt az ideje a változásnak! Hogy Magyarország a fideszes kiváltságosok országa helyett mindannyiunk országa legyen! Április 3-án új korszak kezdődik: egy igazságosabb, tisztességesebb, ahol mindenki előtt megnyílik az út a felemelkedéshez!"

- zárul a jobboldali ellenzéki párt letiltott közleménye.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}