Az NVI Áder bejelentésére: felkészülten várjuk a választásokat, rövidesen élesítjük a Választási Tájékoztatási Rendszert

Az NVI Áder bejelentésére: felkészülten várjuk a választásokat, rövidesen élesítjük a Választási Tájékoztatási Rendszert

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) felkészült a közelgő, népszavazásokkal egybekötött országgyűlési választásokra - közölte az NVI kedden az MTI-vel.

Mint írták, Áder János köztársasági elnök április 3-ára tűzte ki a parlamenti választásokat, valamint az ezzel egy időben, közös eljárás keretében tartandó országos népszavazásokat is. Magyarországon most először a parlamenti választásokkal egyszerre népszavazásokon is kinyilváníthatja véleményét a mintegy 8,2 millió választópolgár.

Hozzátették: az iroda a választópolgárok pártsemleges tájékoztatásáról ezúttal is gondoskodik és rövidesen élesíti a Választási Tájékoztatási Rendszert, valamint az ehhez tartozó választási tájékoztató honlapot. Az indulásától a választások lezárásáig ez az új felület fogadja majd azt, aki felkeresi a valasztas.hu oldalt.

Az NVI emellett biztatja a választópolgárokat, hogy jelentkezzenek szavazatszámláló bizottsági tagnak. Ezzel mindenki egyénileg is hozzájárulhat a választások tisztaságához, illetve a gördülékeny, átlátható lebonyolításhoz, mely közös érdekünk - fogalmaztak a közleményben.