Jakab Péter és Márki-Zay ismét összeültek, ezúttal sok mindenben sikerült dűlőre jutniuk

Jakab Péter és Márki-Zay ismét összeültek, ezúttal sok mindenben sikerült dűlőre jutniuk

Úgy fest szent a béke Jakab Péter, a Jobbik elnöke és az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje között. Erről maga a pártelnök számolt be közösségi felületén, miután találkozott Márki-Zay Péterrel:

ezúttal végre nem listákról meg frakciókról beszéltünk, hanem az ország jövőjéről. Elszámoltatásról, bérfejlesztésől, a nyugdíjak rendezéséről, áfacsökkentésről. És nem volt vita közöttünk. Még az euró beveztéséről is sikerült dűlőre jutnunk. Szóval jó lesz ez. Magyarország sokkal jobb hely lesz április 3-a után, mint amilyen az elmúlt 12 évben volt

- írta Jakab. Az ügy előzménye a korábbi találkozás volt Hódmezővásárhelyen a két politikus között, mivel Jakab élesen bírálta a kormányfőjelölt hetedik frakció létrehozásáról szóló ötletét. Márki-Zay az Egységben Magyarországért hat frakcióállítást tervező pártján (Jobbik, DK, MSZP, LMP, Párbeszéd, Momentum) kívül szeretett volna létrehozni egy hetediket, amit Jakab szerint az emberek nem akartak volna, hiszen az előválasztáson világos szabályrendszert fektettek le és mindenki eldöntötte, melyik frakcióba szeretne ülni. Ennek az ügynek a végére került most pont.