Ungár Péter: Rendkívül súlyos bűncselekménnyel mossa össze a homoszexualitást Orbán

Ungár Péter
Ungár Péter
MTI/Szigetváry Zsolt

Orbán Viktor erős kezdést tudhat maga mögött az év első Kossuth Rádiós interjújával, melyben hosszasan kifejtette a gyermekvédelmi népszavazás lényegét:  ne lehessen az iskolákban a szülők hozzájárulása nélkül „szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást” tartani. Itt még nem állt meg és kitért a "transzvesztiták" előadásaira, majd ledobta a bombát.

A miniszterelnök szerint a "homoszexualitás is jelen van a világban aztán, hogy ez elvezet-e a pedofíliához vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita."

Az LMP vállaltan meleg politikusa, Ungár Péter úgy értékelte Orbán szavait, hogy "súlyos, gyűlöletkeltő, hazug mondat." Szerinte három kérdés merül fel:

  1. Most akkor végre abbahagyja a jobboldal annak a bohócságnak a mondogatását, hogy a „gyermekvédelminek” nevezett népszavazás nem a homofóbiáról szól? A hazug szólamokat, hogy nem szólnak bele felnőtt emberek magánéletébe kihagyhatjuk a jövőben, most, hogy egy rendkívül súlyos bűncselekménnyel mossa össze az összes magyar homoszexuálist a miniszterelnök?
  2. Bár én senkinek sem szeretnék a magánéletével foglalkozni, de a Fidesznek dolgozó homoszexuális emberek vajon hol helyezkednek el, ebben a jobboldalon felettébb érdekesnek számító vitában? Szerintük is elvezet a homoszexualitás a pedofíliához? Legalább belső körben elmerik mondani a megélt valóságát a homoszexualitásnak?
  3. Orbán Viktor, amikor tavaly júniusban arról beszélt, hogy védi a homoszexuális fickók jogait, akkor is gondolkozott, hogy elvezet-e a homoszexualitás a pedofíliához? Mikor hazudott? Most vagy akkor?