Nem lesznek kampányhirdetések az ATV-n és a Comedy Centralon

Nem lesznek kampányhirdetések az ATV-n és a Comedy Centralon

A két csatorna a hvg.hu-nak erősítette meg, hogy nem sugároznak kampánycélú videókat. Az RTL és a TV2 még nem közölte, hogy befogadnak-e majd politikai reklámokat a kampányidőszakban, de több jelentős médiacég már jelezte, hogy nem fog.

A lap úgy tudja, hogy az ATV és a Comedy Central mellett, a Paramount Channelt is működtető ViacomCBS hazai csatornáin sem fognak futni a jelöltek reklámjai. A hvg.hu megkereste a HírTV kereskedelmi igazgatóját is, de tőle nem érkezett válasz.

Miután Áder János április 3-ára írta ki a választást, az online és nyomtatott médiumoknak kedd délután 4-ig kellett eljuttatnia az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) az árlistájukat, ha lehetővé teszik a felületeiken a kampányolást. Ám az erről szóló felhívásban és a korábbi választásokról közölt anyagokban a tévé- és rádiócsatornák nem szerepelnek, csupán azok online hírportáljai.

Nem véletlen, hogy a műsorszolgáltató cégek nem tolonganak. Az állami média mellett - amelynek a törvény szerint kötelező minden jelölt szpotját leadni - a kereskedelmi tévé- és rádiócsatornák is csak ingyen vetíthetik le a kampányoló jelöltek hirdetéseit, vagy sehogyan sem.