3 hasznos kütyü és kiegészítő motorozáshoz (x)

3 hasznos kütyü és kiegészítő motorozáshoz (x)

A motorozás nemcsak a közlekedés egyik formája, hanem egy életérzés is egyben. Aki még sosem próbálta, el sem tudja képzelni, hogy milyen nagyszerű két keréken száguldva meghódítani a világot.

Persze egy jól felkészült motoros mindenre gondol, így ha te is annak tartod magad, akkor nem indulsz el az alábbi kiegészítők nélkül!

Motoros telefontartó

A “vezetés közben tilos telefonozni” szabály nemcsak az autósokra érvényes, hanem természetesen a motorosokra is! Sőt, míg egy autós stabilan, négy kerékkel halad az úton, addig neked a jármű kormányzása mellett az egyensúlyra is oda kell figyelni.

Ugye nem kell részletezni, hogy milyen következménnyel járhat, ha a telefonod nyomkodása miatt egy óriásit esel a motoroddal?!

A készüléket tehát soha, semmilyen körülmények között ne tartsd kézben vezetés közben, hanem rögzítsd a kormányra, például egy, a Tok-Shop.hu oldalán kapható motoros telefontartó segítségével!

Ez nemcsak azért praktikus, mert így láthatod a pontos időt, és csekkolhatod a bejövő hívásokat, hanem navigációra is használhatod a mobilodat, így e célra nem kell külön eszközt vásárolni.

Az univerzális tartók ráadásul többféle telefonnal is kompatibilisek, és szinte bármelyik motorra könnyedén felrögzíthetőek. Ha esős időben is nyeregbe pattansz, érdemes egy vízálló változatot beszerezni.

Bár a folyton szem előtt lévő telefon roppant csábító lehet, de a saját, és mások biztonsága érdekében mégis inkább az útra figyelj! Ne nézd sokáig a kijelzőt, csak néha pillants rá, és ha például üzenetet szeretnél írni, akkor inkább húzódj félre, állj meg!

Headset

Bár nyilván a motorod hangja is zene füleidnek, azért néha mégsem ártana némi muzsikával izgalmasabbá tenni a vezetést, esetleg szeretnél menet közben telefonálni, vagy ordibálás nélkül, a bukósisakon keresztül beszélgetni az utasoddal.

Ilyen esetekben nem hiányozhat egy headset a felszerelésedből, ami vezeték nélkül képes kapcsolódni a mobilodhoz vagy a mögötted ülő eszközéhez. A segítségével kezdeményezhetsz és fogadhatsz hívásokat, hallgathatsz zenét, cseveghetsz.

Ha pedig gyakran jársz motoros túrákra a barátaiddal, akkor megfontolandó lehet mindegyikőtöknek egy komolyabb teljesítményű változat beszerzése, amivel csoportosan is tudtok kommunikálni motorozás közben.

Menetrögzítő kamera

Az autókban lassan már alaptartozéknak számít, azonban motorosok számára is roppant hasznos lehet. Hogyha ugyanis egy baleset elszenvedője, szerencsésebb esetben csak szemtanúja vagy, a felvétel bizonyító erejű lehet annak a megállapításában, hogy ki hibázott.

Ha a kamera rögzítette, hogy mi történt, akkor senki sem rázhatja le magáról a felelősséget a valóság elferdítésével.

Persze létezik egy kellemesebb felhasználási területe is. A videók megörökítik, mikor, merre jártál, a felvételekből pedig némi utómunkával készíthetsz útinaplót vagy hangulatos kisfilmet, amit megoszthatsz a közösségi oldalakon.