Tűz ütött ki egy türjei fafeldolgozó telephelyen

Tűz ütött ki egy türjei fafeldolgozó telephelyen

Kigyulladt egy több épületrészből álló fafeldolgozó telephely szerda hajnalban Türjén, az oltáshoz pedig hat város tűzoltóit vezényelték ki - tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Kósi Zsolt közölte:

a mintegy 1200 négyzetméter alapterületű üzemcsarnok, amelyben ipari gépeket, faanyagot és targoncát is tárolnak, teljes terjedelmében ég.

A lángok veszélyeztették a szomszédos épületeket, valamint járműveket is, ezért a tűzoltók a tűz továbbterjedésének megakadályozásán is dolgoznak. A munkálatok közben a szomszédos műhelyből több gázpalackot is kihoztak.

A katasztrófavédelem honlapján azt is írják, az esethez a zalaegerszegi és a keszthelyi hivatásos, valamint a zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a lángok oltását; akárcsak a sárvári, az ajkai és pacsai hivatásos tűzoltók.

Frissítés:

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kora délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy megfékezték a lángokat a tűzoltók a Zala megyei Türjén..

A türjei Zsigmondháza majorban egy fémszerkezetű kazánház, egy gőzölő- és két szárítóhelyiség, valamint egy parkettagyártó csarnok égett több száz négyzetméteren. Az épületekben tárolt faipari gépek, faanyagot és targoncák megsemmisültek a tűzben - közölték.