Hamarosan döntenek az időalapú BKK-jegyekről, de 60 perces nem lesz

Hamarosan döntenek az időalapú BKK-jegyekről, de 60 perces nem lesz

A jövő hét folyamán dőlhet el az új, időalapú BKK-jegyek sorsa, ugyanis akkor fog dönteni a fővárosi közgyűlés a bevezetésükről. Elérhetővé pedig március elejétől válhat, de csak mobiljegy-applikáción keresztül.

A hírt Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes közölte egy sajtó-háttérbeszélgetésen. Mint a Telex beszámolójában áll: 

  • a félórás jegy 530 forintba,
  • a másfél órás 750 forintba kerül majd.

Emellett Kiss a mobil segítségével megváltható menetjegy bevezetését is néhány héten belülre ígérte, így a közeljövőben remélhetőleg nem csupán a papíralapú forma lesz.

Ugyanakkor a lap arra hívja még fel a figyelmet, hogy októberben arról indított el egy szavazást a BKK a Facebookon, milyen időkorlátra szóló összvonalas mobiljegyet preferálnának az utasok. A 30, 60, vagy 90 perces lehetőség közül a legtöbb voksot (a válaszadók fele) az egyórás kapta, amelyet a másfél, majd a félórás opció követett.

A népszerűségi verseny megtartása ellenére viszont mégis csak a 30 és 90 perces jegyeket vezetik be, melyet a főpolgármester-helyettes azzal indokolt, hogy inkább a kihasználtsági adatokat vették figyelembe, amelyek szerint egy utazás átlagosan 30 percig tart; míg a 90 perces jegy az ügyintéző típusú utazásokhoz alkalmasabb.