A lopással feljelentett államtitkár becsületsértést kiálltott

A lopással feljelentett államtitkár becsületsértést kiálltott

Miután Brenner Koloman, az Országgyűlés jobbikos alelnöke Facebook-oldalán közölte, hogy feljelentést tesz Fekete Péter ellen lopás miatt, a kultúráért felelős államtitkár nem hagyta szó nélkül a vádakat:

ha ezt komolyan gondolja, akkor ez becsületsértés

- mondta Fekete a Magyar Nemzetnek, aki szerint kiforgatták az Esterházy Péter és Gitta Könyvtár ünnepélyes megnyitóján mondott szavait. Kihangsúlyozta, hogy egy közgyűjteményből csakis hivatalosan kikölcsönözve, majd visszaadva vesz el.

Feljelentést tesz Brenner Koloman a kulturális államtitkár ellen

Feljelentést tesz az Emmi kultúráért felelős államtitkára, Fekete Péter ellen Brenner Koloman, az Országgyűlés jobbikos alelnöke - jelentette be az ellenzéki politikus a közösségi oldalán szombaton. Sajnálatos, de mindent elárul az Orbán-rezsimről, hogy ezen a jeles napon, a Magyar Kultúra Napján azt kell bejelentenem, hogy folytatólagosan elkövetett lopás miatt feljelentést teszek a kultúráért felelős államtitkár, Fekete Péter ellen.

Mint mondja, közel 4 éve visz kultúrkincseket hasonló eseményekre. Ez idő alatt több mint 300 ehhez hasonló bemutatót tartott, ami véleménye szerint mára hagyománnyá vált, és az újságírók, a szervezők előre érdeklődnek, "mi lesz a mai kultúrkincs".

Az államtitkár elgondolkodtatónak tartja, hogy miért pont ezen az eseményen próbált Brenner Koloman fogást találni a kultúrkincsek bemutatásán, ami ellen korábban soha senkinek nem volt kifogása.

Korábban több kulturális intézmény vezetője is kiállt Fekete Péter mellett, akik "szellemesnek, szimbolikusnak és formabontónak" nevezték az államtitkár szemléltető módszerét.