Döntött a Fővárosi Közgyűlés, jönnek a félórás és másfél órás időalapú BKK-jegyek

Döntött a Fővárosi Közgyűlés, jönnek a félórás és másfél órás időalapú BKK-jegyek

Elfogadta a fővárosi közgyűlés, hogy a BKK két új, időalapú mobiljegy-típust vezessen be.

A döntés értelmében

  • a félórás jegy 530 forintba,
  • a másfél órás 750 forintba kerül majd.

A két jegytípus az első (Aztec kód) beolvasástól számított 30-90 percen belül korlátlan számú átszállásra jogosít, az utolsó utazás pedig 30 percen túl is befejezhető.

Az új mobiljegyeket az érvényességük alatti minden felszállásnál érvényesíteni szükséges a járműveken elhelyezett Aztec kód mobiltelefonos beolvasásával.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes korábbi tájékoztatása szerint

az új időalapú mobiljegyeket március elejétől lehet majd megvásárolni a Mobiljegy-applikációban.

A két új jegytípus bevezetése a BKK szerint várhatóan két fő hatással jár. Egyrészt a kedvezőbb jegyár, jegyhasználati feltétel vonzó ajánlat lehet azoknak, akik eddig nem minden fel- vagy átszállásuknál érvényesítettek jegyszelvényt, illetve azoknak, akik nem találtak a közelben jegyvásárlási lehetőséget, továbbá az eddig autóval közlekedők egy részének (főként azoknak, akiket eddig a jegyváltás nehézsége, a megfelelő jegyfajták ismeretének hiánya tartott vissza a közösségi közlekedéstől).

Mint korábban megírtuk, a BKK október közepén indított el egy szavazást a közösségi oldalán a BKK, hogy megkérdezze az utasokat, hogy milyen összvonalas, időalapú mobiljegyet szeretnének: 30, 60, vagy 90 perceset. Noha a legtöbben 60 perces jegyet szerettek volna, a BKK mégis a 30 és 90 perces mobiljegy mellett döntött.

Tavasztól jöhetnek az időalapú jegyek a BKK járatain

A Fővárosi Közgyűlés január 26-án, szerdán tárgyal és dönt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain használható időalapú jegyek bevezetéséről. Kedvező határozat esetén szó szerint új időszámítás kezdődhet Budapest közösségi közlekedésében. A két első termékkel akár 60 és 120 percig is lehet utazni - írja közleményében a BKK.