Egységben Magyarországért: Orbán Viktorig vezetnek a "Rogán-Schadl-Völner-féle végrehajtói maffiahálózat" szálai

Egységben Magyarországért: Orbán Viktorig vezetnek a "Rogán-Schadl-Völner-féle végrehajtói maffiahálózat" szálai

Az ellenzék közös képviselőjelöltjei vasárnap belső vizsgálatot követeltek az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) a végrehajtóknál történt letartóztatások ügyében.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, az ellenzék közös képviselőjelöltje Budapest 15. számú választókörzetében a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, a "Rogán-Schadl-Völner-féle végrehajtói maffiahálózatról" szóló cikkek rámutattak, hogy az állam lényegében egy "végrehajtói maffiahálózatot" működtet.

Kiemelte, a kabinet megpróbál úgy tenni, mintha semmi köze nem lenne az ügyhöz, pedig "egészen a központig és egészen a miniszterelnökig vezetnek a szálak".

Kunhalmi Ágnes azt mondta: az Emminek meg kell válaszolnia, hogy indult-e belső vizsgálat a sajtóban megjelent korrupciós információk alapján, továbbá az ott ismertetett kenőpénzekből kapott-e a miniszter vagy a felsőoktatásért felelős államtitkár.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, az ellenzék közös képviselőjelöltje Budapest 4. számú választókörzetében azt mondta, hogy a kormány teljes tevékenysége egy az "államot leuraló bűnszervezet" kiépítésére irányult az elmúlt 12 évben.

"Orbán Viktor és bandája erkölcsileg és politikailag is megbukott, az ítéletet pedig április 3-án a választók fogják kimondani felettük" - tette hozzá Tordai Bence.  

Berecz Mátyás, az ellenzék közös képviselőjelöltje Heves megye 1. számú választókörzetében azt kérdezte, hogy a felsőoktatásért felelős államtitkár miért nem nyilatkozott még az ügyben.

Az ellenzéki politikus szerint emellett arra is választ vár Rogán Antaltól, hogy tudott-e "kabinetvezetője és Schadl György közös ügyeiről".

Tóth Endre, a Momentum elnökségi tagja, az ellenzék közös képviselőjelöltje Budapest 18. számú választókörzetében úgy fogalmazott, miközben a "mindennapi emberek éhbérért robotolnak", a kiváltságos réteg "egymásnak osztogatja a zsíros falatokat", és bármit el tud intézni olyan embereken keresztül, mint Schadl György.

Az ellenzék célja, hogy az április 3-i parlamenti választáson megváltoztassa ezt az "urambátyám rendszert" - mondta.

(MTI)