Lakitelek felkészül: közel 3 milliárdért kap sportcsarnokot a fideszes vezetésű szervezet

Lakitelek felkészül: közel 3 milliárdért kap sportcsarnokot a fideszes vezetésű szervezet

A szegedi Ferroép Zrt. építheti meg a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány sportcsarnokát, nettó 2 milliárd 625 millió forintért, a fejlesztések tulajdonosa a Szeged-Csanádi Püspökség- tudta meg a napi.hu.

A Kárpátia Rendezvényház névre keresztelt épület új sportkomplexumként és rendezvényközpontként funkcinál majd, amit a fideszes Lezsák Sándor alapította szervezet kíván létrehozni. A nyertes Ferroép Zrt.-vel 2022. január 4-én írták alá a szerződést. Indult még a közbeszerzésen a kecskeméti Ver-Bau Kft. és a kiskunhalasi Modinvest Kft., valamint érvénytelen ajánlatot tett a budapesti EB Hungary Invest Kft.

A Népfőiskola a most épülő Hungarikum Liget leánykori neve. Ez egy hatalmas, 26 hektáros terület, amely az elmúlt években egy kiemelt, 30 milliárd forintos kormányzati beruházás keretében teljesen átalakult. A beruházás tulajdonosa a Szeged-Csanádi Püspökség lett. Úgy gondoltam, ha az egyház ezer éven át jó tulajdonos volt, akkor a következő ezerben is az lesz, ezért megkapta a létesítmény tulajdonjogát

- szemlézte a lap Lezsák Sándor egy korábbi interjúját, aki szerint a beruházások célja a Hungarikum Liget önfenntartóvá válása.