Árokba hajtott egy embercsempész, 26 ember mászott ki a raktérből

migráns
police.hu

Felborult egy illegális bevándorlókat szállító kisbusz szerdán Kiskunlacháza térségében, a baleset után a sofőr, valamint a raktérben utazók elszaladtak. Huszonhat migránst a helyszínen fogtak el a rendőrök, a kisbusz vezetőjét néhány órával később Délegyházán - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Azt írták: a kisbusz nem sokkal fél tizenkettő előtt a 5204-es úton, egyelőre ismeretlen okból árokba hajtott, ezután felborult. A helyszínre érkező rendőrök huszonhat, magát szír állampolgárnak valló férfit felkutattak, az embercsempészéssel gyanúsítható sofőrt, aki elmenekült, keresték.

Közölték, a migránsok nem tudták hitelt érdemlően igazolni magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért - meghallgatásuk után - a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A közleményben nem tértek ki rá, de ezek szerint nem sérültek meg.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság később azt közölte, Délegyházán elfogták kisbusz vezetőjét, egy 36 éves szerb férfit.